torsdag den 3. maj 2018

El Festival de la Cueva de Nerja byder i år på en enestående opvisning i blues, jazz, flamenco og klassisk musik

Bárbara Hendricks, la compañía de Manuel Liñán, la Orquesta Sinfónica de Málaga, Paquito D’Rivera og Javier Perianes udgør programmet i år.
La Fundación Cueva de Nerja har i dag præsenteret den officielle plakat og programmet for den 59. udgave af deres Festival Internacional de Música y Danza, som finder sted  fra den 16. juni til den 19. juli med "et luksusprogram, som er helt enestående og en følelsesmættet rejse gennem forskellige musikstilarter så specielle som blues, gospel, jazz, flamenco og klassisk musik
Præsentationen blev ledet af presidenten for La Fundación, Miguel Briones. Borgmesteren i Nerja og mange andre personligheder var til stede.
Briones har nderstreget, at man disponerer over excellente scener både inden- og uden for grotten med to optrædender indenfor, to udenfor og én på den centrale plads Plaza de España, denne sidstnævnte med gratis adgang.
El presidente de la Fundación Cueva de Nerja  har oplyst, at det er andet år i træk, der er optræden i haverne ved siden af grotten. Området er blevet forbedret de sidste par måneder for at kunne byde velkommen til la compañía flamenca de Manuel Liñán og el jazz de Paquito D’Rivera”.
En stor stjerne på festivalen i år er sangerinden Barbara Hendricks, som vil synge gospel-sange.
En rejse gennem følelsesladede stilarter
Sopranen fra USA, Barbara Hendricka, vil åbne forestillingen den 16. juni i grotten med forestillingen ‘The road to freedom’, en opvisning i blues, góspel og negro spirituels, som viser slavernes kamp for frihed og afslutningen på racehadet anført af Luther King.
Hendricks er tidligere tildelt prisen el Príncipe de Asturias de las Artes (år 2000). Hendes program omfatter sange som; ‘Down in Mississippi’, ‘Dark was the night’, ‘Glory Halleluja’, ‘Strange Fruit’ og ‘Amazing Grace’.
Fredag den 29. juni præsenteres flamenco-kompagniet Manuel Liñán, som udenfor grotten opfører sin montage ‘Nómada’, som består af tre danserinder, tre dansere, tre sangere og to guitarer.
Torsdag den 5. juli er det tid for la Orquesta Sinfónica Provincial de Málaga, som spiller værker af Beethoven y Dvorák på den centrale plads  plaza de España. 
Fredag den 13. juli i haverne udenfor grotten finder der en koncert sted med cubaneren Paquito D’Rivera, som fejrer sin 70 års fødselsdag akompagneret af Pepe Rivero Trío. Den cubanske kunstner er en virtuos på klarinet og saxofon.
Til slut vil den anerkendte pianist Javier Perianes være den, der lukker festivalen den 19. juli inde i grotten, hvor han vil spille temaer af Debussy y Falla på en helt enestående måde. Han blev anerkendt med prisen Premio Nacional de Música en 2012. Han har en lang karriere på fem kontinenter bag sig fra Carnegie Hall de Nueva York, el Barbican og el Wigmore Hall de Londres til el Suntory Hall de Tokio og el Teatro Colón de Buenos Aires, 

Alle forestillingerne begynder klokken 22:00.

Salg af billetter on line cuevadenerja.es og på Museo de Nerja, Plaza de Espana. Priser 20 til 55 euros, koncerten på Plaza de Espana er gratis.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?