lørdag den 3. februar 2018

Vélez yder en æresbevisning til Federico García Lorca i anledning af 120-året for hans fødsel

Billedresultat for garcia lorca biografie
Afdelingen for kultur i Vélez-Málaga kommune yder Federico García Lorca en æresbevisning i anledning af 120-året for hans fødsel. I Teatro del Carmen opfører man forestillingen ‘Luna de cal y de adelfa’ (Måne af kalk og oleander) dedikeret til den strålende andalusiske digters tekster og liv.

Byrådsmedlemmet for kultur, Cynthia García (PSOE), sammen med arrangøren af begivenhederne, Salvador Pendón, og musik maestroen, Alberto Torres, har oplyst at forestillingen, som finder sted den 9. februar klokken 20:00, er en kombination af recitation, copla og flamenco.

"Indenfor det kulturelle program i årets første kvartal vil vi få lejlighed til at nyde denne forestilling dedikeret til en af de allerstørste digtere i det kastellanske sprogs historie, som vi vil kunne opleve gennem stemmerne og musikken fra store kunstnere fra det musikalske Andalusiens panorama" understregede Cynthia García.

Arrangøren af begivenheden,Salvador Pendón, har forklaret, at ‘Luna de cal y de adelfa’ er en forestilling, som forener de tre store lidenskaber hos den strålende granadino (fra Granda), versene, flamencoen og coplaen. "I de 90 minutter, som forestillingen varer, vil der være seks af de coplaer, García skabte til ‘La Argentinita’, med syv sange og seks recitationer af den geniale andalusers tekster". 

Sangerinden Macarena Albarracín og sangeren Juan Francisco Ríos Cabrillana, synger coplaerne og sangene baseret på Lorcas tekster, som også akkompagneres af versene reciterede af Salvador Pendón. Guitarristen Alberto Torres og violinisten Nelson Doblas kompletterer forestillingen, idet de sætter musik til den store, andalusiske digters værker.

For sin del har musik maestroen, Alberto Torres, kommenteret, "at alle de deltagende kunstnere i forestillingen er unge mennesker fra Málaga af en ekstraordinær kvalitet, og for os er det en stor fornøjelse af kunne vise dem frem for alle borgere i Vélez-Málaga i byens strålende teater". 

Byrådsmedlemmet for kultur har bekræftet, "at Lorca efterlod et stort tomrum i den kulturelle verden ved sin død. Derfor har vi fra det nuværende byråd ønsket at yde denne æresbevisning for at vise vores hengivenhed til kunsten og kulturen i Vélez-Málaga i et år, hvor også Juan Breva og María Zambrano har hovedroller".
‘Luna de cal y de adelfa’ finder sted den 9. februar klokken 20:00 i Teatro del Carmen. Billetter kan købes i Palacio de Beniel og i oficina de Turismo de Torre del Mar.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?