fredag den 2. februar 2018

Vélez-Málaga, et internationalt centrum for kultur og flamenco gennem personen Juan Breva

Billedresultat for juan breva

Vélez-Málaga fejrer i år 100-året for bortgangen af den strålende flamenco-kunstner Antonio Ortega Escalona, kendt som Juan Breva. Derfor arrangerer afdelingen Cultura del Ayuntamiento forskellige aktiviteter for at ære en figur med en så emblematisk personlighed og for at forvandle Vélez-Málaga til et internationalt kendetegn for kultur og flamenco gennem personen  Juan Breva.

Rådsmedlemmet for kultur, Cynthia García (PSOE), har sammen med presidenten for  la peña flamenca ‘Niño de Vélez’, annonceret de forskellige aktiviteter, man vil gennemføre, og som inkluderer rundbordssamtaler, møder mellem flamenco-sammenslutninger, forestillinger for børn i skolerne og mange flere.Aktiviteterne vil tælle et samarbejde først og fremmest med la peña flamenca ‘Niño de Vélez og med foreningen  ‘Flamenco Abierto’ de Vélez-Málaga. Ydermere vil forskellige kulturelle foreninger i kommunen deltage, og man gennemfører aktiviteter direkte rettet mod undervisningscentrene. "P.t. er vi i kontakt med CEIP (COLEGIO DE EDUCACIÓN INFANTIL Y PRIMARIA), som snart vil annoncere aktiviteterne, som de vil sætte i værk med flamenco og med Juan Breva som omdrejningspunkt",  oplyste byrådsmedlemmet.
Forskellige, bestemte dage i løbet af året, som kvindernes dag, vil også indeholde aktiviteter med relation til flamenco og med Juan Breva, og året vil som det absolutte højdepunkt afholde den traditionelle flamenco-festival, som man har fejret i Vélez-Málaga de sidste 40 år.

Man fortæller, at María Zambrano faldt i søvn med Juan Brevas vuggeviser, og begge er, uden tvivl, to fundamentale personligheder i Vélez-Málagas historie og kultur, hvilket får en til at mindes et vers, som siger: "Sangen og tanken i Vélez giver hinanden hånden, hver med sit indhold; Juan Breva og María Zambrano er den samme i ånden.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?