tirsdag den 6. februar 2018

Vélez-Málaga er verdenskendt i filosofien p.g.a. María Zambrano

På 27-års dagen for María Zambranos død, præsenterer Vélez-Málaga de mindehøjtideligheder. som man vil gennemføre i løbet af året om den strålende velenske tænkers liv og arbejde. Vélez er en verdenskendt by, når man taler om tænkning og anerkendt filosofi.
Borgmesteren i Vélez-Málaga og presidente for Fundación María Zambrano, Antonio Moreno Ferrer, præsenterede de forskellige aktiviteter, blandt dem kan man fremhæve den 6. internationale kongres María Zambrano, las II jornadas del Exilo, oversættelsen til arabisk af filosoffens digte og aftaler om samarbejde med forskellige institutioner, som har med filosofi og tænkning at gøre.
Borgmesteren blev fulgt af byrådsmedlemmet for kultur, Cynthia García, og af tegneren af plakaten for den 6. internationale kongres María Zambrano, Eugenio Chicano. som blev præsenteret sammen med det årlige program.
Borgmesteren forklarede, "at la Fundación er hjemmehørende i vores by efter ønske fra den store tænker, fordi det var hendes fødeby, og hvor hun tilbragte de første år af sit liv, hvilket hun altid mindedes".

Læs om María Zambranos liv og arbejde HER

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?