torsdag den 1. februar 2018

Archez fejrer sit romería den 4. februar til ære for San Antón

Den axarquenske kommune Árchez fejrer søndag den 4. februar festen for San Antón med et bredt underholdningsprogram for alle aldre.

Det oplyste borgmesteren i byen, María del Carmen Moreno, ved præsentationen af festlighederne.

Det drejer sig om en meget speciel fest, eftersom der under romeríet er traditon for at velsigne publikums medbragte maskotter.

Raketter annoncerer klokken 09:00 begyndelsen på festlighederne, hvor også indvielsen af markedet for håndværksvarer finder sted. Det sker på Paseo del Río Turbilla, hvor de besøgende kan smage på produkter, der er typiske for la Axarquía.

Klokken 12:30 er der messe i kirken Nuestra Señora de la Encarnación til ære for San Antón med deltagelse af koret ‘Balcón de la Axarquía’ fra Comares. Bagefter fortsætter romeríet akkompagneret af Escuela de Tamborileros (trommer) fra Málaga og med velsignelsen af dyrene.

De besøgende, som kommer til romeríet kan opleve kommunen, der er mindst i udstrækning i provinsen med en overflade, som ikke når 5 km2, men som til trods for sin reducerede størrelse rummer enestående landskaber og monumenter som indramningen af morisco-gaderne, naturomgivelserne med Sierra de Tejeda, Almijara og Alhama og med steder af stor turistinteresse som la calzada romana, la torre Alminar fra det 14. århundrede og kornmøllerne m.fl.


Smagsprøverne af pølser og paella finder sted klokken 14:00 på esplanaden Río Turbilla. Kvartetten  Antídoto og gruppen Ortigosa y Patricia García underholser. Klokken 15:30 vil man fejre et heste-show med trofæ til vinderen.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?