tirsdag den 30. januar 2018

Stadig flere restauranter i provinsen satser på EL CHIVO LECHAL MALAGUEÑO (gedekid) - også i Torre del Mar

Det er en af de mest værdsatte kødretter i provinsen, som er blevet populær de seneste år.

Paletilla de chivo lechal malagueño en su jugo./

En af de mest værdsatte kødretter i Málaga-provinsen i dag er chivo lechal malagueño (gedekid), som tilhører racen autóctona caprina, som er blevet populær de seneste år for sin høje kvalitet. Den kan forklares, fordi det er en råvare med "en kompakt kvalitet, som røber den kulinariske alsidighed og den elegante smag, forudsat at man tilbereder den korrekt i ovnene". Derfor er der stadig flere restauranter, der satser på at medtage den på menuen. Nogle gør det med den mest traditionelle recept (al horno (ovnen) al ajillo (hvidløg) a la pastoril eller i mandelsauce).
Der er nu ca. 20 restauranter i provinsen, som serverer chivo, heraf flere stykker i la Axarquía. De fleste kender nok La Sociedad i Canillas de Aceituno, som har fungeret i mange år. Men nu findes der også en i Torre del Mar, Taberna Padre Pío.

Taberna Padre Pío (Torre del Mar)
Chivo lechal en la Taberna Padre Pío.
Også en restaurant ved kysten kan tilberede chivo lechal malagueño med kærlighed, På Taberna Padre Pío (Torre del Mar) tilbereder man den på flere forskellige måder. Mellem dem er la Paletilla (skulderblad), 22 euros, fremstillet med sauce af æbleeddike og moscatel-vin. Der mangler heller ikke hvidløgssalat og hvidvinssauce, 14 euros,  caldereta de chivo (stuvning), 16 euros).

Tabernaen ligger tæt på strandpromenaden nogenlunde på højde med Terrasol.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?