tirsdag den 28. november 2017

Fiesta de las Migas, Torrox 17. december 2017Torrox fejrer hvert år sin traditionelle Fiesta de las Migas, som er erklæret af Interés Turístico de Andalucía.

Kommunen fejrer en æresbevisning for byens gastronomi og mest typiske ret, el plato más típico. Man inviterer alle, som ønsker at deltage i fejringen på en tallerken migas og et godt glas vin.

Ingredienserne og krydderierne med hvilke man fremstiller migas'en gør den til en lækker og perfekt ret for landarbejderne. Når fyrovnene var på marken, og det blev tid til frokost, ringede chefen med "caracola'en" for at bekendtgøre, at migas'en var klar til at spise.

Søndagen før julefestlighederne (17.12) ved Mercadillo de la Almazara, laver man, og man uddeler, migas til alle indbyggere og gæster, som nærmer sig Torrox. Lyden fra caracola'en indikerer, at alle kan komme og hente sin migas. Et glas vin og en skål salat følger retten, som frembringer en magnifik feststemning. Derefter er der musik og dans på Plaza de la Constitución

De foregående uger før fiestaen afholdes, finder der forskellige kulturelle og underholdende begivenheder sted som konkurrence om lokalvin og officiel præsentation af fiestaplakat. Man skal heller ikke mangle  pandas de verdiales (folkelige grupper) eller musik med det kommunale orkester og andre inviterede orkestre.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?