fredag den 27. oktober 2017

La Cueva de Nerja ønsker at gøre springet til Patrimonio Mundial (verdensarv) med et gigantisk digtLa Fundación Cueva de Nerja fortsætter med at samle kræfter og initiativ for at konsolidere sin kandidatur til at blive udnævnt til Patrimonio Mundial af Unesco. Man arbejder med sine profesionelle og videnskabelige hold for at placere den nerjenske grotte i en øvre skala af internationelt kendskab og prestige.

Således og sammenfaldende med det 11. jubilæum for udnævnelsen af grotten til Bien de Interés Cultural (BIC) (ejendom af kulturel interesse) i kategorien Zona Arqueológica den 31. oktober støtter man organiseringen af begivenheden 'Cueva de Nerja, un Poema Gigante', med hvilken man har til hensigt at skabe, under temaet 'De Bien de Interés Cultural a Patrimonio de la Humanidad', et kollektivt og samtidigt rim (vers der rimer) på ca. 120 meters længde i området Balcón de Europa.


Aktionen. der allerede omfatter flere end 9000 meter rim (vers) i områder så forskellige som strande, avenidaer, broer, biblioteker og museer, blev opfundet for et 10-år siden af antropologen og digteren Ángel Arenas, direktør for Poetopía, og ydermere har han været rådgiver for centret Unesco de Andalucía.

Et lignende initiativ i México.

Aktiviteten, som søger deltagere både af egne borgere og af turister, som i disse dage besøger området, begynder klokken 11:00 og til stede vil være "drengene", som opdagede grotten i Nerja.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?