lørdag den 10. juni 2017

Den 58. Festival de la Cueva de Nerja inkluderer området omkring grotten som ny scene


La Fundación Cueva de Nerja har  præsenteret programmet for den 58. udgave af Festival Internacional de Música y Danza, som finder sted fra 10. juni til 1. juli, og som nyhed vil inkludere området omkring grotten som ny scene.

Det har fondens præsident, Miguel Briones, oplyst. Han har understreget, at "festivalen i Nerja fortsætter med nye udgaver og, yderligere, ved denne lejlighed tilføjer en ny scene til de to sædvanlige, således kan man i år regne med tre uforlignelige scener".


På denne måde, understreger han, at"programmet er også udvidet og vil tælle fem forestillinger af høj kvalitet, som repræsenterer en udgave af festivalen, som vil gentage sig, fra sin oprindelse vil den udvikle sig praktisk taget i sin helhed gennem det meste af måneden juni, og for det andet, man deler optrædenderne mellem tre scener, det indre af grotten, området omkring grotten og den centrale plads Plaza de España, det sidste sted med gratis entre".
Briones, som var akkompagneret af direktøren for fonden, Ángel Ruiz, byrådsmedlemmet for turisme i Nerja, Patricia Gutiérrez, og kunstnerne som har skabt plakaterne. Arcángel og Paco Montalvo, har understreget ,at "det drejer sig om et meget varieret og komplet program  komponeret af fem musikalske optrædender, som går fra flamenco til danza og lyrik".
La ópera flamenca Carmen åbner fetivalen 10 juni
Den 58. udgave af el Festival de la Cueva de Nerja starter den 10. juni i området omkring grotten i hænderne på flamenco-operaen Carmen af Salvador Távora. Operaen fylder 20 år siden førsteopførelsen og er set af flere end en million tilskuere, der har været flere end 1000 forestillinger i over 30 lande. Det drejer sig om en fortælling med dybe andalusiske rødder gennem sang og dans, guitarspil og musikken i almindelighed. Dette gør at det er vanskeligt at glemme stykket.
Den anden forestilling på den samme scene finder sted en uge senere, den 17. juni, når den berømte sanger, Arcángel, præsenterer sig nyeste CD, ‘Tablao’, en koncert som hører hjemme i genren  Bienal de Flamenco de Málaga.
Denne nye scene modtager på samme måde den 22. juni forestillingen med Ballet Nacional de Cuba, de Alicia Alonso, som repræsenterer ‘La magia de la danza’. Denne antologi genskaber betydnngsfulde øjeblikke fra koreografikunsten fra det 19. årh. med vægten lagt på la danza clásica i stort format, Den inkluderer stykker som Giselle, La Bella Durmiente (den smukke sovende), Cascanueces (nøddeknækkeren), Copelia, Don Quijote og El Lago de los Cisnes (svanesøen) i et uforglemmeligt program.
 Fortsættelsen den 25 juni er lyrisk, og lige som sidste år kan man nyde denne forestilling på en uforlignelig scene i det indre af grotten Cueva de Nerja. Ved denne lejlighed vil tenoren José Brossynge Arias og Dúos de Ópera og Zarzuela, akkompagneret af den malagensiske sopran Berna Perles og pianisten Rubén Fernández Aguirre, som også deltog sammen med Ainhoa Artetasidste år.
For at slutte som med en guldbroche i enden, vil den centrale plads Plaza de España, ved siden af Balcón de Europa, være vært for en forestilling med vidunderbarnet Paco Montalvo, anset for at være Spaniens bedste violinist og en af de mest fremtrædende mestre i verden. Den unge violinist, som tæller flere end 200.000 følgere på de sociale medier og hvis videoer overstiger 4 millioner eksemplarer præsenterer sin CD ‘Alma de violín flamenco’, hvor heller ikke dansen mangler. Både la Fundación Cueva de Nerja og Nerja kommune ønsker velkommen til årets højsæson.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?