torsdag den 4. maj 2017

Sayalonga fejrer sin 33. udgave af Día del Níspero, hvor man forventer at modtage flere end 8.000 besøgende

Den axarquenske kommune Sayalonga forbereder sig på den 7. maj at fejre den 33. udgave af Día del Nispero (Mispel), en fest som er erklæret af Singularidad Turística Provincial, og hvor man venter flere end 8000 besøgende.

Nisperoen er en lille frugt, som stammer fra Kina, og som blev introduceret i Spanien af søfarende handelsfolk for mere end 2000 år siden. "Den bliver dyrket omhyggeligt i kommunen, og man eksporterer den til Spanien og resten af Europa".
"Under festen uddeler man til de besøgende flere end 2000 kilo af denne kødfulde frugt af bedste kvalitet sammen med 500 liter sød moscatelvin.
Festlighederne begynder klokken 11:00 med optog gennem byen af det kommunale orkester, som senere giver en koncert efterfulgt af andre bands, kor og dansegrupper
Klokken 14:30 finder den officielle indvielse sted, den foretages af Adolfo Ruiz, en kunstmaler, som er født i Sayalonga.
Efter frokost, klokken 15:00 er der sceneoptræden af Panda de Verdiales Primera de Comares, el Coro Rociero de la Blanca Paloma de Corumbela for til slut at give plads til optræden af flamenco-gruppen ‘Historia de Andalucía’.
Klokken 18:00 er der optæden af grupperne Compañía Fiestasur, og  Electroduendes.
Der vil være en lille marked hele dagen med typiske egnsprodukter, det finder sted på plaza Rafael Alcoba. Der vil endvidere være guidede ture til steder af interesse i byen.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?