onsdag den 24. maj 2017

Riogordo fejrer et år mere el Día del Caracol (sneglens dag)

Man konsumerer mere end 350 kilo af dette produkt denne søndag i kommunen.
Den 28. maj fejrer man den 18. udgave af  Día del Caracol i Riogordo, en af de syv kommuner i la Axarquía, som udgør la Ruta del Aceite y los Montes (olie og bjergruten). Kommunen inviterer alle, der har lyst, til at smage en af de retter, der karaktiserer områdets køkken, los caracoles en caldillo, (snegle i caldillo ( en sauce af tomater, løg og bouillon med grøntsager), hertil oliven og egnens vin.

Begivenheden finder sted i området ved la Piscina Municipal (kommunale swimmingpool). Her kan man ikke kun nyde de gastronomiske attraktioner, som er hovedattraktionen i festen, men hertil føjer sig en stor fest med optog af rodallas (små orkestre som spiller/synger folkesange), musikbands og grupper af kor og dansere. Ydermere kan man overvære la feria de ganado (kvægmarked), som hver år er åben i tre dage, hvor man kan købe eller sælge enhver form for kvæg.

Til slut på dagen uddeler man årlige præmier til personer og foreninger, som har bidraget positivt til landsbyens udvikling. En landsby, som gennem denne fest åbner sine døre for enhver, som ønsker at kende alle krogene i denne farverige landsby, som mellem mange andre attraktioner også tæller det betydningsfulde Museo Etnográfico, som har samlet brugen af folkelige sædvaner organiseret omkring "trilogien": Produkter af brød, vin og olivenolie.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?