fredag den 28. april 2017

"Vi er mere rolige, vi ved nu, at de lever!"

Omkring klokken 13:30 i går (torsdag) modtog María del Valle Rico og hendes moder, Teresa Montero, den meddelelse, de havde ventet på i fire dage. Det var om søsteren og datteren, María Jimena Rico Montero, som var forsvundet i Istanbul fra mandag. Hun var kommet til Istanbul sammen med sin kæreste, den unge ægypter Shaza Ismail, efter at de var flygtet fra Dubai fra Shazas fader, som havde anmeldt dem for deres homosexuelle forhold, som i emiratet straffes med 14 års fængsel

På billedet ses Tamara Romero, María del Valle Rico og Teresa Montero med fotos af pigerne i Torrox

Fra fængslet i Istanbul, hvor de to piger bliver tilbageholdt, havde de fået tilladelse til at bruge deres telefoner. "Vi har det godt, de vil overføre os til et andet sted, kontakt ambassaden", sagde Jimena til sin søster. Så snart søsteren havde lagt telefonen, gjorde hun det. Derefter aktiverede man alle institutionelle protokoller for at kunne lokalisere pigerne og bringe dem tilbage til Spanien eller London. "Endnu ved vi ingenting", oplyste søsteren. "Vi venter på nyt fra ambassaden, men i det mindste er vi rolige, vi ved nu, at de er i live", sagde hun.

Iflg. oplysninger fra María del Valle Rico har søsteren og hendes kæreste i de fire dage, de har været tilbageholdt mod deres vilje, næsten ikke modtaget føde eller vand, og man har frataget dem deres mobiltelefoner. Selv om man fra de tyrkiske myndigheders side ikke havde oplyst, hvad de er anklaget for, pegede søsteren på, at det var muligt, at det skyldtes det faktum, at de ikke havde pas eller visa, efter at faderen til Shaza Ismail havde frataget dem disse i lufthavnen i Tiflis i Georgien, da de var på vej til at tage et fly til London. Søsteren forklarede videre, at de begge havde været belagt med håndjern. En anden kilde i familien oplyser, at de var anholdt i Samsun anklaget for terrorisme.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?