søndag den 2. april 2017

PROGRAMA SEMANA SANTA VELEZ 10. TIL 16. APRIL 2017 (Program for påskeugen i Vélez)

Program for processioner, ruter og tidspunkter i Semana Santa i Velez Málaga 2017:

En Semana Santa.fest af de smukkeste i hele Andalusien, store følelser med mange besøgende og broderskaber, saetas (religiøse hymner, folkesange), der får hårene til at rejse sig, duft af røgelse og orangeblomster i hver en krog. Processionerne og iveren i disse festligheder for befolkningen i Vélez kan ikke forklares med ord, man må opleve dem i egen person. En af de smukkeste Semana Santas i programmet for processioner i Málaga provinsen.


Deklareret Fiesta de Interés Turístico Nacional. I processionerne deltager 19 broderskaber. Påskeugen tæller et museum dedikeret til denne festligholdelse, som man absolut bør  besøge. Det har åbent fra tirsdag til lørdag fra 10:00 til 14:00 og fra 17:00 til 20:00, søndage kun om formiddagen.


Skærtorsdag og Langfredag er de mest betydningsfulde f.s.v.a. antallet af broderskaber og størrelsen på tronerne, selv om resten af processionerne, som finder sted fra Domingo de Ramos (Palmesøndag) til Domingo de Resurrección (Påskesøndag) er uforglemmelige. og uden at glemme pønitenserne fra Ecce-Homo på Martes Santo (tirsdag) og Cristo de Medinaceli, Miércoles Santo (Askeonsdag).


RUTER FOR PROCESSIONERNE:


Processionerne har deres rute gennem følgende pladser og gader i byen:  la Plaza de la Constitución, mod la C/ Salvador Rueda, Plaza San Juan de Dios, C/ Felix Lomas, Plaza de Reyes Católicos, Plaza de las Carmelitas.


PROGRAM FOR PROCESSIONERNE I VELEZ 2017


Domingo de Ramos


Afgang for optoget klokken 17:00 og tronen klokken 17:30. Afgang og tilbagekomst finder sted på Plaza de la Constitución. (Rådhuspladsen).


Lunes Santo (mandag)


Der er inegen processioner mandag, men Via-Crucis fra broderskabet "Ecce-Homo" er det store alternativ på denne påskemandag. Kristus vender tilbage til sin bydel båret af kvinderne fra broderskabet, de bærer et billede på skuldrene og følger en rute gennem menighedens gader i sognet San Jose.


Martes Santo (tirsdag)

Ecce-Homo gennemfører sit pønitens-optog fra sognet San Jose. Broderskabet  Nuestro Padre Jesús
præsenterer sig for indbyggerne. Ecce-Homo og María Santísima del Amor,som har stor tilslutning i befolkningen, tæller flere end 350 pønitenser, som ledsager billedet af Jesus i deres pønitens-optog.Et af mange bemærkelsesværdige optrin fra broderskabet er tronen med Kristus med fire ildstager, som lyser op på den lange rute.

Coronado, Nuestro Padre Jesús Coronado de Espinas, som siden 2011 går i procession gennem Vélez' gader. På samme måde kan man fremhæve broderskabet María Stma. de los Dolores og el Dulce Nombre de Jesús, som var de første til at åbne denne dag i Semana Santa veleña.

:Miércoles Santo

Sentencia, Broderskabet Sentencia afgår med sin imponerende trone i barokstil. 
Huerto, Nuestro Padre Jesús, som beder i urtehaven og María Stma. de los Desamparados følger efter Sentencia. Bærerne synger en hymne under processionen. 
Medinaceli, Til sidst er det broderskabet Nuestro Padre Jesús cautivo de Medinacelli og Santa María Magdalena.
,:
Jueves Santo i Velez 2017 program:


Estudiantes, optogene torsdag begynder med Jesús Atado a la Columna og María Santísima del Rosario en sus Misterios Dolorosos (Estudiantes). Dennegang synger bærerne "Gaudeamus Igitur" under hele ruten. Processionen tæller også flere end 250 pønitenser. Hovedrollen under processionen er opstigningen af bakken på Carmen, en stejl gade i den historiske bydel, med full speed.

Humildad, derefter processionerer Nuestro Padre Jesús del Gran Poder i ubeskrivelig skønhed med Madre, María Stma. de la Amargura. De opfører forskellige optrin i deres bydel, kendt som barrio del Pilar.Humildad: Derefter er der optgene med Real Cofradía de Nuestro Padre de la Humildad og María Stma. de la Paz.Piedad: Næstsidst kommer Jesús Nazareno el Rico og María Stma. de la Piedad, 
Pobre, Aftenen slutter med Jesús Nazareno "El Pobre" og la Virgen de la Esperanza, man tager afsked med Jueves Santo med en velsignelse af af alle velenere på Plaza de las Carmelitas.

Viernes Santo guide over processionerne:


Vigías, åbner med kortegen Cristo de los Vigías. Det originale Kristusbillede stammer fra det 16. århundrede, man processionerer med en nøjagtig kopi fra 1980.
Caridad,  El Misterio del Descendimiento del Santísimo Cristo del Amor og el trono de palio Nuestra Señora de la Caridad følger efter akkompagneret af et kornet- og trommeorkester fra broderskabet.. 
Cristo del Mar, Processionen starter fra sognet San Juan Bautista med broderskabet Cofradía del Cristo del Mar,Virgen de las Penas, San Juan Evangelista og María Magdalena, fulgt af kornet- og trommeorkester.
Angustias, La Virgen de Las Angustias med sit barn i armene.
Sepulcro: og la Cofradía del Santo Sepulcro lukker aftenen.
Soledad, Om morgenstunden begynder optoget med pønitenser la Virgen de la Soledad, Pønitenserne beder bønnen Rosario santo gennem gaderne, som endnu er mørke til akkopagnement af en tromme.

Domingo de Resurrección i Velez Málaga

Resucitado, lukker processionsoptogene Nuestro Padre Jesús en su Gloriosa y Triunfal Resurrección. Ved starten simulerer man Jesus' opstandelse til himlen og billedet stiger op fra tronen indhyllet i røg, men bærerne slipper hvide duer løs.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?