torsdag den 27. april 2017

Familien er vanvittig! Mand! De vil dræbe os! De hårrejsende WhatsApp (meddelelser) fra den unge kvinde fra Torrox, som er forsvundet i Tyrkiet

María Jimena Rico sendte audio meddelelser til sin familie, hvor hun udtrykte bekymring for sin situation. Hun rejste til Dubai sammen med sin kæreste. De var blevet narret dertil af kærestens fader, som anmeldte dem til myndighederne i Dubai p.g.a. deres seksuelle forhold. I emiratet straffes homosexualitet med lange fængselsstraffe eller dødsstraf.

Moderen til María Jimena Montero har til Guardia Civil anmeldt sin datters forsvinden. María Jimena er en ung kvinde på 28 år, som, tilsyneladende, befinder sig i Tyrkiet sammen med sin kæreste, en ægyptisk pige, Zhaza, med hvem hun var flygtet fra Dubai (Arabiske Emirater), efter at kæresten var blevet anmeldt af sin familie p.g.a. sit homoseksuelle forhold. "De vil dræbe hende,de vil føre hende væk og kvæle hende. De siger, at jeg skal forsvinde, og de kører mig til lufthavnen", sagde Rico i en desperat stemmemeddelelse via WhatsApp, som hun sendte til sin familie.


I anmeldelsen oplyser moderen til den forsvundne, unge kvinde,  Ramona Teresa Montero, at hun omkring klokken 22:15 sidste søndag havde en telefonsamtale med sin datter, som oplyste, at hun befandt sig i den tyrkiske by Samsun, og at hun var i færd med st stige ombord på en bus til Istanbul. Iflg. moderens forklaring, bad datteren om, at hvis de ikke havde hørt fra hende inden mandag middag, skulle de kontakte ambassaden, fordi "noget ondt var sket". Herefter har man intet hørt fra Rico.


Den frsvundne, unge kvinde, som arbejdede i London, var nogle dage forinden rejst til Dubai sammen med sin kæreste - en ung kvinde af ægyptisk nationalitet, men med residencia i emiratet - for at besøge kærestens moder, fordi man havde oplyst hende om, at moderen var alvorlig syg. Men da de ankom til Dubai opdagede de, at det ikke passede, tilsyneladende var det en plan udtænkt af faderen "for at få datteren til at blive i Dubai".

Moderen til den forsvundne har tilføjet, at begge de unge kvinder blev klar over, at den ægyptiske kvindes forældre havde anmeldt deres datter for homosexualitet. Derfor var de nødt til at flygte. De ankom derefter til Georgien, hvor de efter et ophold på tre dage hos nogle venner, ville tage et fly tilbage til London.


Rejsen kunne imidlertid ikke gennemføres, fordi familiemedlemmer til den unge ægypter var i lufthavnen, og de havde til hensigt at tage hende med magt, de ødelagde hendes visum og tog passet fra María Jimena, samtidig med at de truede hende på livet. Af den grund blev de alle anholdt af det georgiske politi. "Vi var i luftavnen, og faderen var mødt op med hele familien, han ville tage os med magt - siger María Jimena i sin meddelelse - familien er vanvittig, helt alvorlig, de vil dræbe os".

Moderen har videre oplyst, at de to unge kvinder, efter at være blevet sat på fri fod, blev kørt til den tyrkiske grænse og, efter adskillige forsøg, lykkedes det dem at komme ind i landet og stige på en bus til Samsun, hvor de atter blev anholdt og sat på fri fod efter nogle timer. De blev ført til busstationen, hvorfra de skulle rejse videre til Istanbul.

"Mama, hvis du ikke hører fra mig inden klokken 12:00, er det, fordi der er sket mig noget ondt", fortæller hendes moder om den sidste meddelelse. Som tidligere nævnt var det pigernes hensigt at indlogere sig på et hotel og herefter henvende sig på den spanske ambassade i Istanbul. "Men de ankom aldrig til hotellet", hvorfor Ramona Teresa Montero har udtrykt frygt for sit barns og kærestens liv "det er jo sådan, at homosexualitet er en meget forfulgt forbrydelse i de arabiske lande".

Indtil nu har bestræbelserne, familien har igangsat med den spanske og argentinske ambassade - både den forsvundne kvinde og moderen blev født i dette sydamerikanske land, selv om de i dag har spansk statsborgerskab - og med det tyrkiske politi ikke ført til noget resultat.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?