torsdag den 20. oktober 2016

Vélez-Málaga, la Axarquías hovedstad

"Det er som figner fra Vélez, alle som kommer dertil fylder tasken" 
Dette citat stammer fra Ibn Asims ordsprogssamling (Ibn Asim 1358 - 1426) og reflekterer de tanker, man havde allerede i nazarí-tiden (Kongeriget Granada 1238 - 1492): De bedste frugter fra den bedste jord og den varmeste velkomst en rejsende kunne ønske sig.

Det forsikrer Ibn Battuta, som ankom til Vélez-Málaga efter at have tilbagelagt 24 millas, og han lovpriser byen: "Dette er en smuk by med en vidunderlig moské. På stedet dyrker man de bedste druer, frugter og figner. Lige så fine og gode som i Málaga". 
________________________________________

Vélez-Málaga - la Axarquías strålende hovedstad - ligger centralt i río Vélez' frugtbare floddal. Det er det eneste lavland af en vis udstrækning i hele la Axarquía. Byen ligger ca. fem kilometer fra kysten og er omgivet af højderne Veas (703 m.) mod øst, Cerro de Atalaya (418 m.) mod vest og også mod vest Las Lomas de Galeras (418 m.) og Del Melonar (463 m.). Floderne río Benamargosa og río Guaro forener sig et stykke nord for byen og danner regionens største flod, río Vélez, som udmunder i havet ved Torre del Mar.
Læs mere om Vélez HER

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?