torsdag den 4. august 2016

Alfarnatejo fejrer den XVI Día del Gazpacho med 700 liter af denne suppe til fri udskænkning

Den 16 udgave af Fiesta del Gazpacho bliver fejret lørdag den 6. august i Alfarnatejo. Denne lille axarquenske landsby med knap 500 indbyggere beliggende helt mod nord i egnen forventer at modtage flere end 2500 gæster og uddele 700 liter gazpacho af tpen "Tres Golpes" (Tre Slag). Man kalder suppen således, idet man henviser til vand, salt og eddike som sammen med resten af ingredienserne komponerer retten.

El Gazpacho de los ‘Tres Golpes’ de Alfarnatejo fremstilles på samme måde som for årtier siden, nogle hiustorikere mener den går helt tilbage til romerne, men det er først i det 16. årh. samtidig med rejserne til Amerika, at man begynder at fremstille den med de produkter, man kender i dag".

"Det er også et særligt øjeblik til at lære det område at kende, man kalder “los Pirineos del sur”. Alle der besøger byen forstår, hvorfor den har fået dette navn. Denne enklave er et misundelsesværdigt område.
Fredag eftermiddag kan borgere og besøgende nyde Fiesta de la Espuma en la calle Real med optræden af orkestrene Alboréa og Al-Alba, som også spiller om lørdagen sammen med gruppen Los Moles.
Om lørdagen klokken14:00 på plaza de la Constitución begynder serveringen af gazpacho og kartoffelomeletter. Der er også et lille marked med håndværksprodukter fra området.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?