fredag den 22. januar 2016

Ainhoa Arteta, Jorge Pardo, Los Vivancos og el Ballet Nacional, i den 57. Festival de la Cueva de Nerja

La Fundación Cueva de Nerja har i dag i forbindelse med la Feria Internacional de Turismo (FITUR) præsenteret programmet for den 57. udgave af el Festival Internacional de Música y Danza, som finder sted fra den 24. juni til  den16. juli.

Formanden for la Fundación, Miguel Briones, understregede at programmet udgøres af "fire uforglemmelige optrædender".

Briones, som var sammen med borgmesteren i Nerja, Rosa Arrabal (PSOE), direktøren for la Fundación, Ángel Ruiz,, vicepræsidenten for la Diputación, Francisco Salado, understregede, at "numrene dette år vil blive delt mellem scenen i grotten og la Plaza de España".
Ainhoa Arteta skyder begivenhederne i gang den 24. juni De musikalske oplevelser i grotten begynder den 24. og 25. juni med sopranen Ainhoa Arteta, som giver to "uforglemmelige" koncerter sammen med pianisten Rubén Fernández-Aguirre. Derefter en recital ‘La voz y el poeta’, som indeholder et fyldigt poetisk og musikalsk værk af Federico García Lorca, optaget af Radio Televisión Española
Arteta, som ikke kunne deltage i præsentationen i Madrid, men med en video sendt fra Dusseldorf, hvor hun optræder med operaen "Tosca", har udtrykt sin glæde ved at skulle åbne denne udgave af festivalen.
På plaza de España med kapacitet til 4000 tilskuere finder to andre betydningsfulde optrædender sted. Her er der gratis entre. Først kommer Los Vivancos,  den 9. juli med Aeternum’, et vangardistisk værk, som inkluderer flamanco, nutidig dans, folklore, kunst, akrobatik, trolddom, cirkus og tap-dans. Denne gruppe har optrådt i flere end 35 lande med over en million tilskuere over hele verden.
Til slut lukker festivalen den 16. juli i hænderne på el Ballet Nacional de España, som præsenterer sin seneste produktion, ‘Zaguán’, I første afdeling præsenterer man en samling flamenco-koreografier med unge kunstnere, som Mercedes Ruiz, La Lupi og Marco Flores. Anden afdeling, ‘Alento’, består af et mesterværk, hvor man forener direktøren, Antonio Najarros, kreative kunst med klassisk, spansk dans og musikken af den store komponist Fernando Egozcue. Resultatet er posotivt, friskt, brillant og opløftende ved hjælp af en dynamisk koreografi, fuld af liv og følsomhed udført af alle Ballet Nacionals danserinder.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?