lørdag den 14. november 2015

Kommunen i Vélez underskriver aftale om køb af 'Las Claras'Kommunen i Vélez-Málaga har i dag underskrevet en aftale om overtagelse af Real Monasterio de Nuestra Señora de Gracia, som daterer sig til det 16. århundrede, og som er en del af kommunens arvegods. Man vil anvende klostret til kulturelle og undervisningsmæssige formål.

Klostret som er udnævnt til Bien de Interés Cultural (BIC, og som er kendt som "Las Claras" , fordi det har huset ordenen Clarissa de sidste 500 år, er værdiansat af kommunen til 2,1 millioner euros.

Borgmesteren i Vélez-Málaga, Antonio Moreno Ferrer, har forklaret efter underskrivelsen af aftalen med ejerne af bygningen, st købet vil tillade reetableringen af "et meget vigtigt område for alle borgere, som vil blive brugt til kulturelle og undervisningsmæssige formål"
Un momento de la firma.

Iflg. byrådet vil de nye europæisle fonde tillade, at op til 10% af købesummen betales af EU og 80% af restaureringsarbejderne.

Mht. den fremtidige brug er den endnu ikke defineret, men der er interesse hos et privat firma for opførelsen af en skole.

Kommunends hensigt har været at opføre et luksushotel, en plan der blev udskudt pga den økonomiske krise. Men klostret med 3000 m2 har store fordele og er fleksibelt til et turistmæssigt, kulturelt og undervisningsmæssigt brug.

Det drejer sig om en bygning, som er opført i to etaper i stilarterne renaissance, mudéjar og barok, som repræsenterer den konventionelle tradition i Vélez-Málaga gennem århundredene 16 og 17.

Opførelsen af klostret begyndte i 1503 samtidig med udvidelsen af byen udenfor de gamle mure som del af en ny bydel udenfor murene ved Puerta de Antequera.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?