torsdag den 8. oktober 2015

Cútar fejrer denne week-end den XIII Fiesta del Monfí

Cútar fejrer denne week-end (10.-11.10) den XIII Fiesta del Monfí. Festen der er erklæret Fiesta de Singularidad Turística, tilbyder et bredt og varieret program, hvor man ikke skal mangle smagsprøver, koncerter, udstillinger af rovfugle og mavedans bl.andre. Cútar forvandler sig til et stort arabisk marked med tilbud af håndværksvarer og gastronomi fra epoken.

Festen, som i år fejrer din XIII udgave, samler hvert år hundredvis af gæster og turister. Programmet er centreret omkring den arabiske kultur. Meningen er at bibringe gæsterne en fornemmelse af moriscoernes oprindelse i landsbyen iflg. byens borgmester.


I bymidten af arabisk oprindelse ligesom Cútars gader forvandler sig til en scene, hvor der opføres utallige boder med et bredt udvalg af håndværks- og gastronomiske varer i et typisk arabisk marked.
Forskellige steder i byen kan man nyde arabisk inspirerede koncerter direkte, overvære udstillinger af rovfugle, få rideture på æsler og fordybe sig i den arabiske kultur gennem konferencer, afholde lege, smage gastronomiske specialiteter og deltage i værksteder.
Iflg. borgmesteren er festen i Cútar åben for alle. Man kan deltage med hele famlien i en magisk og rolig atmosfære.
Ud over de forskellige teaterforestillinger, gadoptog, fyrværkeri og magi, kan de besøgende lære en arkitektur at kende, som daterer sig til de første århundreder af den islamiske periode.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?