onsdag den 15. juli 2015

Tre processioner med la Virgen del Carmen gennemløber torsdag den 16. Vélez-Málagas kyst

Vélez-Málaga yder som resten af Málagas kystkommuner tribut og æresbevisning til sin Patrona de los Marineros (søfolkenes skytshelgeninde), Virgen del Carmen. I la Axarquías hovedstad forbereder man i juli op til fem processioner til lands og vands til ære for la Patrona del Mar. De tre første finder sted torsdag den 16. Det drejer sig om processionen fra Las Melosas i Torre del Mar. Den begynder klokken 21:00 og starter fra kapellet i calle Pescadores og fortsætter ad gaderne Melosas, Paseo Marítimo, calle Rodrigo Vivar y Arenas indtil den når Fuente de Piedra, hvor den går til søs ved strandbaren. Processionen fortsætter til vands til Caleta de Vélez og retur. Efter atter at være gået i land går man gennem Fuente Piedra, calle Las Arenas, Levante, la avenida de Colón, Paseo Marítimo, Melosas, chiringuito Mi Paquito og Paseo marítimo og igen til kapellet i calle Pescadores. Hjemkomsten er beregnet til 00:00.

I Caleta de Vélez er processionen lagt i hænderne på Cofradía de Pescadores. Begivenhederne i anledning af æresbevisningerne for skytshelgeninden begynder i dag, onsdag 15., klokken 13:30 med en middag som en ære til pensionisterne i ældrehjemmet, som man forvandler til en scene med folkedans hele aftenen.
Den store dag er dog den 16. juli. Begivenhederne begynder klokken 10:00 med en messe til ære for jomfruen i kapellet. Derefter fortsætter festen med servering af en paella. Processionen begynder klokken 21:00. Man starter ved kapellet og gennemløber avenida de Andalucía til havnen, hvor jomfruen går ombord ca. klokken 23:00. Samtidig med ombordstigningen bliver der et kæmpefyrværkeri. Derefter fortsætter festen med en Noche de Flamenco og optræden af Rosi Campos og la orquesta Alalba.

Den tredje procession som finder sted i kommunen er torsdag 16. juli, er i Benajarafe, som holder feria fra 16. til 19. juli til ære for Virgen del Carmen. Processionen til lands begynder klokken 19:00 og starter ved kirken og fortsætter gennem calle Campo til strandpromenaden.

Almayate fejrer skytshelgeninden søndag den 19. Processionen begynder klokken 18:00, hvor man afholder en messe, hvorefter man starter processionen til lands og vands fra Plaza de la Iglesia til stranden El Hornillo, hvor man går ombord.

I Torre del Mar fejrer man traditionelt processionen til lands og vands den 26. juli, sammenfaldende med feriaen for Santiago og Santa Ana. Man starter med en messe i kirken San Andres klokken 18:00, hvorfra man starter processionen, som bliver fulgt af tusindvis af personer.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?