torsdag den 30. juli 2015

La feria de Vélez-Málaga byder velkommen til den 6. udgave af Premio de Pintura 'Evaristo Guerra, Costa del Sol-Axarquía'

La Real Feria de San Miguel de Vélez-Málaga, som finder sted fra 22. til 27. september byder et år mere velkommen til Premio de Pintura 'Evaristo Guerra, Costa del Sol-Axarquía 2015', som lanceres i sin 6. udgave og som tæller en enkel præmie på 3.000 euros til vinderen. Begivenheden samlede sidste år ca. 40 deltagere, førstepræmien tilfaldt kunstneren Alberto Tarcicio fra Torre del Mar.
Borgmesteren, Antonio Moreno Ferrer, udtalte, at denne konkurrence "forvandler sig til et betydningsfuldt møde for malerverdenen både for de lokale kunstnere og for dem udefra vores kommune, som ønsker at deltage i kampen om en så anerkendt præmie, som bærer Evaristo Guerras navn, en af de mest anerkendte personligheder, som er født på vores jord".
Borgmesteren understregede de store arbejder, Guerra har bidraget med i Vélez-Málaga "hvor vi i la ermita de la Virgen de los Remedios har et af hans største arbejder, som det kommer til udtryk på kapellets vægge". Et arbejde som udviklede sig gennem 12 år. Kapellet er den bygning i Spanien, som  har flest  kvadratmeter dekoreret, indvendig overflade med ca.1100 m2.
Man understregede, at Evaristo Guerra ikke kun er et navn i provinsen, men hans arbejder er kendt og anerkendt i hele Spanien.
Deltagerne i konkurrencen, som er åben for alle, skal aflevere deres værker på rådhuser i Vélez mellem klokken 11:00 og 13:00 fra 17. august til 17. september.
Evaristo Guerra selv takkede for den ydede hjælp til konkurrencen. Han mindedes den tidligere borgmester, Pedro Aparicio, som var medlem af sidste års jury, og som døde et par dage efter afgørelsen.
Juryen, som er sammensat af kunstnere og andre personer med prestige med Evaristo Guerra i spidsen, vil afgøre konkurrencen den 25. september ved en festlighed, som afholdes på rådhuset klokken 12:00. De tilmeldte værker vil være udstillede fra 22. september til 8. oktober i udstillingssalen på rådhuset.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?