onsdag den 8. juli 2015

El Festival Internacional de Guitarra de Vélez-Málaga (Den internationale guitar festival) ankommer for første gang til CAC (Center for nutidskunst)

El Centro de Arte Contemporáneo (CAC) Francisco Hernández de Vélez-Málaga, det første museum for nutidskunst, som opstod udenfor en andalusisk hovedstad, skal være scenen for en af koncerterne under den XXIV Festival Internacional de Guitarra Ciudad de Vélez-Málaga, organiseret af kommunen. Begivenheden tæller internationale kunstnere som italienerne Ciro Carbone o Andrea Vetorretti.

Byrådsmedlemmet for kultur, José Alarcón (PSOE), og direktøren for Festival Internacional de Guitarra, Javier García, oplyser, at forestillingerne finder sted fra den 10. til den 14. juli fra klokken 21:00. CAC er beliggende i gaden Felix Lomas.

Byrådsmedlemmet oplyste, at man fra kommunens side "ønsker at denne begivenhed finder sted forskellige kendte steder i vores by som Teatro del Carmen og Palacio Beniel. El CAC Francisco Hernández, et museumsområde beliggende midt i centrum af byen, er et uforlignelig sted at modtage koncerter af denne type".

Indledningskoncerten denne fredag i Palacio Marqués de Beniel er med brødrene fra Córdoba Francisco y José Manuel Cuenca på guitar og piano med titlen  Amanecer en Granada (morgengry). Brødrene har en imponerende kunstnerisk karriere ikke kun i Spanien, men også i andre lande som Belgien, Cuba, Libanon og Syrien.

Om søndagen bydes  der i Palacio de Beniel på en klassisk flamenco-forestilling med Daniel Casares, en ung guitarist, som er eksponent for den såkaldte ‘Nuevo Flamenco’, en stil som blander jazz og popmusik med soul og flamencorytmer. 

Mandag den 13. juli i CAC tilbydes koncerten La gran música napolitana med Ciro Carbone, Man afslutter tirsdag den 14. juli i Teatro del Carmen med Concierto de Aranjuez, med Orquesta Sinfónica del Festival dirigeret af Salvador Vázquez og med Rafael Aguirre Miñarro som guitarsolist.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?