tirsdag den 7. april 2015

Periana fejrer søndag den 12.04 den 16. udgave af Día del Aceite Verdial (olivenolie verdial)

At stimulere landbrugs- og handelsaktiviteterne i kommunen, at reklamere for landbrugsprodukterne fra byen og fremme turismen som generator for velstand. Dette er de tre store mål for den 16. Día del Aceite Verdial de Periana, som finder sted søndag den 12.04 i denne axaquenske lokalitet. Man forventer flere end 15.000 gæster under festlighederne. Aktiviteterne begynder med en stor 'molinero'-frokost med kaffe, grønne bønner, bacalao (fisk) med brød med olie fra Periana og landsbyen Mondrón, som man tilbyder gæsterne.
Olivenolie udgør den vigtigste kilde til velstand i denne kommune. De to oliekooperativer i kommunen har i år produceret mere en to millioner kilo olie.
Festen er erklæret Singularidad Turística Provincial.
Efter den traditionelle molinero-frokost, som begynder klokken 10:00, finder overrækkelse af præmier sted. I år er skuespillerinden Kiti Mánver, hovedperson sammen med den delegerede for undervisning, kultur og sport, Patricia Alba, og foreningen Ángeles Malagueños de la Noche y la Hermandad de San Isidro. Der uddeles også præmier til de bedste olivendyrkere dette år.
Under festen er der programsat optræden af forskellige, lokale dansegrupper, musik af Panda Verdiales San Isidro og forskellige kor som Camino de Olivares, Bordón 4 og La Unión.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?