onsdag den 22. april 2015

Arbejderne på det historiske museum i Vélez-Málaga, som ligger i et gammelt hospital, forventes færdiggjort inden årets udgang

Det gamle Hospital de San Juan de Dios de Vélez-Málaga (Málaga), som blev opført i slutningen ag det XV århundrede, bliver nu ombygget til et museum, som vil fortælle om byens og egnens historie. Det koster 908.000 euros at forvandle det gamle hospital til museum.
Borgmesteren i Vélez, Francisco Delgado Bonilla, har forklaret, at rådhuset har overgivet arbejderne med museet til firmaet Albaida Infraestructuras S.A.
Borgmesteren fremhæver, at museet vil være færdigbygget inden udgangen af året.
Han oplyser, at det fremtidige museum vil rumme fønikiske rester, som er kommunens ejendom. De kommer fra en række udgravninger fra perioden mellem IX og IV århundreder f.Kr. Disse rester er fundamentale for at forstå den fønikiske kolonisation i det vestlige Middelhav.
Ydermere vil museet komme til at rumme flere end 1.700 udstillingsobjekter, som arkæologiske genstande, dokumenter, fotografier, tegninger og reproduktioner, som stammer fra private og kommunale samlinger og fra  Museo Provincial de Málaga.
Iflg. borgmesteren er det meningen, at den besøgende skal kunne gøre en gennemgang af Vélez-Málagas og egnens historie fra præhistorien til det XX århundrede.
Dette museum disponerer over 600 m2 udstillingssale fordelt på syv sale i to etager.
"Man fremhæver forskellige begivenheder som erobringen af byen ved de katolske monarker eller da byen var hovedkvarter for la capitanía general de la defensa del Reino de Granada (øverste chef for forsvaret). Endvidere den fønikiske kolonisation, den romerske epoke og andre billeder fra datidens la Axarquía som la fábrica de naipes (spillekortfabrikken) i Macharaviaya og sukkerperioden", understreger borgmesteren.
M.h.t. den bygning man nu forvandler til museum: Det katolske kongepar ønskede i 1487 (året hvor Vélez blev generobret af de kristne) at forære den nylig generobrede by, Vélez-Málaga, et hospital, hvor alle de syge og fattige, som var i behov derfor, kunne samles. De opførte Hospital Real de San Marcos, som i 1680 blev overgivet til la Orden Hospitalaria de San Juan de Dios, hvorfra hospitalet fik sit aktuelle navn

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?