onsdag den 25. marts 2015

Vélez disponerer over en ny afdeling af belærende kunstneriske værksteder i CAC (Centro de Arte contemporaneo - Samtidskunst)

Borgmesteren i Vélez Málaga, Francisco Delgado Bonilla (PP), rådsmedlemmet i EMVIPSA, Antonio Martín (PP), og boligrådmanden, Concepción Labao (PP), akkompagneret af María Luz Reguero, direktør for Centro de Arte Contemporáneo (CAC) ‘Francisco Hernández’, har informeret om åbningen af en sal for belærende kunst, den ligger på  calle Félix Lomas, lige foran CACs hovedsæde.
Salen begyndte at fungere på prøve under Semana Blanca med nogle børneværksteder dedikeret til kunstneren Pablo Picasso. Borgmesteren har forklaret, at den nye installation har til hensigt at nærme unge mennesker til det arbejde, der udføres på CAC. "Det er ikke kun et udstillingscenter, men et sted hvor man kan møde andre kunstinteresserede, ikke kun indbyggerne i Vélez, men fra hele verden", understreger han.
Rådmanden har oplyst, at investeringen andrager 23.000 euros, hun takker ejerne af lokalet for deres villighed til dette kulturelle initiativ. På samme måde har borgmesteren mindet om andre kommende kulturelle projekter som den snarlige overtagelse af Museo de la Ciudad de Vélez Málaga (MUVEL), skabelsen af et Centro de Documentación o la habilitación i palacio del Marqués de Beniel for give plads til den velenske malerkunst, i bygningen hvor man møder Fundación María Zambrano.  Archivo Histórico Municipal indrettes i bygningen Los Positos (byens gamle kornkammer), hvor restaureringsarbejderne vil være afsluttet om et par måneder.
Belærende værksteder
På sin side understreger direktøren for CAC, María Luz Reguero, de mangfoldige anvendelsesmuligheder ved installationen: "Udover med børnene vil vi arbejde med de voksne og kvinderne ved hjælp af udstillinger, familieværksteder og skoleudflugter, alt hvad der har at gøre med samtidskunst", siger hun.
Åbningstider, program m.m.vil blive publiceret i de sociale medier og hos CAC og rådhuset i Vélez samt kommunens hjemmeside. (www.velezmalaga.es).

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?