onsdag den 4. marts 2015

Torre del Mar åbner søndag (08.03) det IV Mercado del Queso Artesano de Cabra Malagueña (kunstneriske gedeoste)

I El Paseo de Larios de Torre del Mar åbner søndag den 8. mats mellem klokken 11:00 og 18:00 den fjerde udgave af Mercado Queso Artesano de Cabra Malagueña og Vino de la Axarquía, et arrangement som er organiseret af Asociación Española de Criadores de Cabra (CABRAMA) (spansk forening for gedeavlere), sammen med Axarquía Me Gusta og Tenencia de Alcaldía (borgmesterkontoret i Torre del Mar).
Markedet tæller 31 udstillere, fire flere end i 2014. Det drejer sig om otte malagensiske osterier, et fra Cádiz og tre fra Granada, ligesom der deltager fire bodegaer. Desuden vil der være udstillere med "chivo lechal" (gedekid), honning, rosiner, hvidløg, øl og snacks af mango, boniatokonserves (søde kartofler) med honning og økologiske æg.
I år lancerer man som en nyhed to børneværksteder med fremstilling af kunstneriske oste, og der vil blive en gratis service med oversættelse for udlændinge.
Sammenfaldende med denne fjerde udgave af ostemarkedet, vil der fra den 5. til den 8. marts finde en rute med malagensisk chivo lechal sted, hvori deltager fire lokale restauranter: Asador El Yate, Lo Pepe Molina, Casa Andrés ogTaberna Padre Pío, hvor publikum kan stemme om den bedste tapa.
Om lørdagen den 7. marts er der programmeret en udflugt til et avlssted for den rene malagensiske race i Almayate, 'Conoce a la Raza Caprina Malagueña', som inkluderer en smagsprøve i restauranten Lo Pepe Molina.
Samme søndag, den 8. marts, fejrer man  2º Concurso Tarta de Queso de Cabra Malagueña (konkurrence i ostekager). Deltagerne vil kunne presentere deres desserter, som allerede er fremstillet i Paseo de Larios i Torre del Mar mellem klokken 16:00 og 16:30.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?