fredag den 13. marts 2015

El Tren al Andalus (toget al Andalus) superluksus på rundrejse i Andalusien!

For folk der har råd til ekstrem luksus tilbyder toget "El Tren Andalus" en fantastisk 6 dages rundrejse (5 nætter) i Andalusien (Sevilla - Cádiz - Granada - Jaén - Córdoba - Sevilla). Der findes også 4- og 3 dages ture Sevilla-Granada og Granada-Sevilla.
El Andalus er et turisttog med eksklusiv luksus, formentlig det rummeligste i verden. Togets fire saloner er autentiske juveler indenfor jernbanetrafik. De blev konstrueret mellem 1928 og 1930, et palads på skinner, perfekte omgivelser, hvor man serverer morgenbuffet'er a la carte, udvalgte middage og treretters menuer til aften skabt af den berømte køkkenchef Ramón Celorio. At rejse med toget Al Andalus er også en rejse gennem den lækre spanske gastronomi.
I Togets bar kan den rejsende til enhver tid nyde en café, en sherry, et glas..., afslappet i de elegante saloner, mens man betragter udsigten på rejsen gennem de store brede vinduer eller fra intimiteten i de bekvemme suiter. Når dagsrejsen er slut, er det tid til at nyde festerne, lytte til musik, overvære aktuelle kulturelle og gastronomiske aktiviteter eller direktforestillingetr, som man afholder hver dag ombord på toget. Som påklædning anbefaler man om dagen ved besøg og udflugteter bekvemt tøj og fodbeklædning . Om aftenen og specielt til gallaaftenmenuen kan man anlægge en mere formel påklædning, selv om der ikke kræves en speciel etikette, uanset hvad tid på dagen, det drejer sig om.
Alle vogne har aircondition, og kommunikation til resten af toget er disponibelt 24 timer om dagen uden beregning. 


Der er rummelige og elegante suiter, som består af soveværelse og privat bad, som forener det 21. århundredes bekvemmeligheder med det originale udseende af dette historiske tog.
Det er perfekt indrettet for afslapning, intimitet og underholdning både dag og aften. Suiterne dfisponerer over:

  • Dobbeltseng på 200x150, som om dagen forvandles til sofa.
  • Mulighed for at installere en lille ekstra seng til et barn.
  • Pengeskab, minibar, garderobeskab og aircondition.
  • Privat bad stort og rummeligt med bruser, hårtørrer og forskellige toiletartikler.

Gastronomien bærer præg af de forskellige områder, toget kører igennem. Det andalusiske køkken tæller lokale og berømte produkter som olivenolie, Jerez.vine og jamón ibérico (lufttørret skinke) sammen med forskellige retter som gazpacho og tyrehaler. En ny generation kokke har kombineret den moderne madlavning med det gamle traditionelle middelhavskøkken.


Besætningen (personalet) på toget Al Andalus udgøres af et særligt udvalg af professionelle, som står til tjeneste for de rejsende. Både i salonerne som i de private suiter nyder den rejsende en særlig, personlig opmærksomhed.

Et hold under kommando af en "Jefe de Expedición", der som en skibskaptajn er ansvarlig for, at dette jernbanekrydstogt kommer sikkert i havn. Til dette arbejde har han hjælp af guiden, chefen for tjenerne, musikere, rengøringspersonale, sikkerhedsfolk, maskinister, chauffører og jernbanetgeknikere, som garanterer, at den rejsende ikke skal bekymre sig om andet end at nyde rejsen.

Togguiden ledsager gæsterne på alle udflugter, hun ledsager også de rejsende til de forskellige restauranter på ruten, som er blevet udvalgt til frokost og middag.


På 6 dagesturen Sevilla-Sevilla kører toget følgende rute
1.dag, mandag: Sevilla-Cádiz-Jerez,
2.dag, tirsdag: Jeréz-Ronda,
3. dag, onsdag: Ronda-Granada,
4. dag, torsdag: Granada,
5. dag, fredag: Granada-Linares Baeza-Ubeda-Córdoba,
6. dag, søndag: Córdoba-Sevilla.
Prisen for en 6-dages tur med toget afhænger af, om det er høj- eller lavsæson, og om man vælger junior- eller gran lujo-suit og evt. ekstra tilbehør. Endvidere er der rabat for personer over 55 år. I lavsæsonen (månederne januar, februar, marts, april oktober, november og december) koster en junior suite Euros 2.850 og ekstra individuelt supplement Euros 1.425, en gran lujo suite koster Euros 3.400 og ekstra individuelt supplement Euros 1.700. . I højsæsonen koster en junior suite Euros 3.135 og ekstra individuelt supplement Euros 1.568, en gran lujo koster Euros 3.740 og ekstra individuelt supplement Euros 1.870. 5-, 4- og 3-dages rejserne er naturligvis billigere.
Man kan læse om toget og få alle nødvendige oplysninger HER. Man kan se billeder fra toget HER.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?