mandag den 16. marts 2015

Den halsbrækkende vandrerute Caminito del Rey (Kongens lille Sti) ved El Chorro i Málaga provinsen genåbner i marts 2015

El Caminito del Rey er en vandresti højt til vejrs bygget ind i klippevæggene på Gaitanes Gorge i Málaga provinsen. Den starter i Ardales kommune, går til Antequera, og den slutter i El Chorro tæt ved Álora. Caminito del Rey er en af de mest imponerende og farlige bjergruter i verden.

Ved kanten af en klippeknude klistret fast til klippevæggen mere end 100 meter over floden Guadalhorce hænger El Caminito del Rey. Den er tre kilometer lang og ikke over en meter bred. Den notorisk livsfarlige rute blev lukket i år 2000 p.g.a. for mange ulykker med dødelig udgang. Ruten åbner igen i marts 2015 efter restaureringsarbejder. Den lille landsby El Chorro ligger ved et af de vigtigste punkter på ruten.

Gaitanes Gorge ligger i den vestlige del af Sierra Subbéticas, "El Desfiladero de los Gaitanes" er en fantastisk kløft, dens vægge når nogle steder 700 meters højde, og der er kun ca. 10 meter mellem væggene.

Kløften er udgravet af floden Guadalhorce. Man kommer til den fra Guadalhorce-reservoiret i nord og fra landsbyen El Chorro i syd.

Histore
Opførelsen af Caminitom del Rey daterer sig tilbage til begyndelsen af det 20. århundrede. Den blev bygget mellem 1901-1905 for at skabe forbindelse mellem to vandfald i forbindelse med bygningen af et hydroelektrisk kraftværk i El Chorro og Gaitanejo. I 1921 da dæmningen "Conde de Guadalhorce" blev indviet, passerede kong Alfonso XIII ruten til fods for at ankomme til ceremonien. Det er fra den tid stien har fået sit navn.

Nedbrydning: Tidens tand og manglende vedligeholdelse har ført til nedbrydning af dette unikke og betydningsfulde mesterværk til et punkt, hvor passage til fods blev næsten umuliggjort. Desuden er stien blevet et af de mest populære klatreområder i Europa, hvilket har forøget stedets berømmelse., men det har også ført til adskillige ulykker, flere med dødelig udgang.

Se et fotogalleri fra Caminito del Rey Her.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?