torsdag den 19. februar 2015

Evaristo Guerra færdiggør arbejderne på væggene i den nye "columbario" (bygning som rummer urner af afdøde) i haveanlægget ved Remedios-kapellet

Den velenske maler Evaristo Guerra har færdiggjort arbejderne på væggene i den nye columbario i haveanlægget ved Remedios kapellet, et område der er beliggende bag ved kapellet, hvor Vélez-Málagas skytshelgeninde, Virgen de los Remedios Coronada, befinder sig. Vélez-Málagas borgmester, Francisco Delgado Bonilla (PP), og byplansdirektøren, Concepción Labao(PP), har holdt et møde med kunstneren og hans søn, Evaristo, som har deltaget i virkeliggørelsen af dette arbejde, og hvor Diputación Provincial de Málaga har bidraget med et beløb på 18.800 euros.
"Vi er meget tilfredse med disse nye vægmalerier, som vor berømte maler, Evaristo Guerra, har udført. Han imødekom vores anmodning om at udføre disse arbejder, som kompletterer de imponerende malerier på ca. 1.150 m2, som han gennem mere end 10 år udførte på vægge og lofter indvendig i kapellet, hvor vor skytshelgeninde opholder sig, og hvor den dekorerede overflade overgår den, som Miguel Ángel udførte i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet", udtaler den velenske borgmester, som samtidig oplyser "at den nye columbario vil kunne indeholde 900 urner".
Paraíso axárquico (axarquisk paradis)
Kunstneren Evaristo Guerra oplyser at disse nye vægmalerier tæller 17 m2 på langs og tre meter i højden. Samtidig oplyser han, at han i disse har ønsket at præsentere sit syn på paradiset "med Adam og Eva og dyr, som er særlige for la Aaxarquía". Guerra tilføjer, at for at male dette værk har han brugt fem måneder, eftersom arbejdet begyndte i oktober 2014, samme måned som man indviede den ny Parque Jardín (haveanlæg) ved Remedios-kapellet, et nyt miljørigtigt område, kulturelt og til afslapning, i hvilket man har investeret 2,7 millioner euros, og som indeholder forskellige gangstier, et friluftsteater til flere end 300 personer, et cafeteria, en børnelegeplads, udsigtsposter til de fleste af byens monumenter og rigeligt med parkeringspladser. "Min søn, Evaristo, har været mig til stor hjælp under udførelsen af arbejderne. Han har sin egen kunstneriske personlighed, men han har kunnet tilpasse sig til mig. Han har været en opmærksom elev. Jeg har lavet disse malerier med megen respekt, eftersom vi befinder os i en columbario, hvortil kommer asken fra mange borgeres elskede afdøde", sagde han.

Læs mere om Evaristo Guerra og la ermita de los Remedios HER, HER, HER, HER og HER.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?