fredag den 8. august 2014

Vélez opretter en udstillingszone for Cervantes i det fjerde århundrede efter anden del af "El Quijote"

Vélez-Málaga indretter i Casa Cervantes en udstillingssal dedikeret til Miguel Cervantes, med hvilken man vil mindes og fejre det fjerde århundrede efter udgivelsen af den anden del af "El Quijote", som man fejrer i det kommende år.
Borgmester Francisco Delgado Bonilla (PP) oplyser, at rådhuset er i gang med at designe denne udstillingssal, som vil blive indviet i begyndelsen af 2015. Grunden til at man opfører denne udstillingssal er den store forbindelse, der er mellem forfatteren og kommunen.
"Vi kan ikke overse den tætte forbindelse, der er mellem Cervantes og Vélez-Málaga, idet vores by er en af de få byer i Spanien, som bliver nævnt i den første del af "El Quijote", i kapitel 41" udtaler Delgado Bonilla, som husker den passage, hvor byen nævnes:  “Gracias sean dadas a Dios señores, que a tan buena parte nos ha conducido. Porque, si yo no me engaño, la tierra que pisamos es la de Vélez-Málaga”. ("Tak været givet til Gud, mine herrer, at han har ført os til så smukt et sted. Fordi, hvis jeg ikke tager fejl, er jorden vi betræder Vélez-Málagas jord".
Ydermere oplyser borgmesteren, at der findes et brev fra slutningen af det 16. århundrede underskrevet af forfatteren og sendt til kongen, et brev der viser, at Miguel Cervantes opholdt sig i Vélez, mens han arbejdede som kongelig skatteopkræver.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?