søndag den 3. august 2014

Gazpacho (kold tomatsuppe) og melocotones (ferskner) for at fejre sommeren i Alfarnatejo og Periana

 Når varmen trykker er der intet bedre end en forfriskende gazpacho lavet efter Alfarnatejos recept! Og hvis menuen følges af nogle lækre ferskner fra Periana er det bare perfekt. Dette er hvad de to lokaliteter fra Alta Axarquía tilbyder i dag (03.08) med fejringen af fester til ære for de to retter, meget anbefalelsesværdige i disse høje temperaturer.
I Alfarnatejo med knap 500 indbyggere, som går under navnet ‘Los Pirineos del Sur’ (Pyrenæerne i Syd), fordi den ligger i 858 m højde over havet, fremstiller man den typiske kolde suppe på en anderledes måde, døbt som ‘de los tres golpes’ (tre slag). Man hakker tomaterne, agurkerne, løgene og peberfrugterne, og man tilsætter hakkede mintblade, brød og peber, "og de tre slag: Eddike, olie og salt". Man fremstiller 800 liter gazpacho, som kan nydes i denne den 14. udgave af den gastronomiske fest. Smagsprøverne er gratis, men de der ønsker at medtage skålen, må betale en euro. Programmet slutter med udnævnelsen af en Hijo Adoptivo de Alfarnatejo (adoptivsøn af...) Om aftenen er der dans med orkestrene Atrévete y Alboreá. Endvidere er der hele dagen mercadillo med lokale varer, hvor man også træffer naboerne fra Periana, som kun ligger 15 km væk, som vil sælge deres ferskner.
Fersknerne i Periana blev bragt til byen af en immigrant, som rejste til Argentina. Alt stammer fra disse første træer. Frugterne er meget saftige og har en størrelse til ‘Guiness’. Periana fejrer i dag den 12. udgave af la fiesta del melocotón. På mercadilloet i Alfarnatejo kan man også smage andre typiske produkter fra Periana som olivenolie og ‘resolí’, en kaffelikør, som man er begyndt at hælde på flaske i  ‘De la abuela’, et firma i Alfarnatejo.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?