torsdag den 17. juli 2014

Los Cahorros, en perle midt i naturen

Det drejer sig om en passage, som er udhugget af vandets styrke mod klippen, et fantastisk specielt landskab, som hver sommer tiltrækker tusinder af personer, mange af dem er ikke særlig omhyggelige med naturen eller har respekt for miljøet, hvilket har bevirket, at forskellige økologiske grupper har bedt miljøministeriet om midler til at begrænse ødelæggelserne på naturen. Det er ikke forgæves, at dette er en af de mest strålende juveler i Parque Natural de las sierras Alhama, Tejeda y Almijara. Stedet er kendt som Los Cahorros og ligger i floden río Chillars højeste løb, et enestående sted som overrasker alle med sin fantastiske skønhed.
Man kommer til stedet sydfra gennem urbanización Almijara eller gennem calle Ingenio fra Ermita de Nerja. Den besøgende kan fortsætte i bil ad stien, som løber gennem tropiske planter og urtehaver til mødet med río Higuerón. Ca. en kilometer efter mod nord finder man et stenbrud. Materialer fra stenbruddet blev bl.a. brugt til at opføre katedralens tårn.
Efter to kilometer spadseretur på mindre end en time kommer man til "den tredje fabrik" eller Salto Grande. Herfra vil der være vand i floden. Gummestøvler anbefales. Der bør også bruges stok, da flodløbet er fyldt med sten, og man nemt kan falde. Først går vandet til anklerne, mens det senere kan nå knæene, og vegetationen bliver stærkere. Når man ser opad, kan man observere den dybe dal, som floden har skabt i klippen.
Når man følger flodens løb kommer man til en brønd, populært kendt som el Vado de los Patos, hvor man kan drikke af det friske, kølige vand. Der er også et lille vandfald.
Herfra er der et par kilometer i retning nord til en dæmning. Vejen bliver her mere besværlig. Floden åbner sig til større bredde, hvor dæmningen ligger. Vandet opdæmmes som i et stort kar, som opbevarer vandet, som driver generatorerne på Salto Grande. Vandet overrisler landbrugsområderne i la vega nerjeña (Nerja-dalen). Samme sted er der nogle huse, som tidligere gav husly til de ansatte ved dæmningen.
Vejen tilbage kan man gøre gennem flodløbet i modsat retning. De mest vovelige kan også gøre det gennem en vandingskanal, som gik til den tredje lysfabrik. Hvis man lider af svimmelhed, skal man ikke tage denne rute.
Turen gennem flodløbet til Vado de los Patos er på ca. seks kilometer og varigheden ca. seks til otte timer afhængig af, hvor mange stop man gør på vejen. Man skal huske på, at ruten går ad flodløbet, hvor vandgennemstrømningen er langsommere
Ud over landskabet skønhed, bliver man imponeret af den store mængde vand, som løber gennem floden. Ruten er ikke desto mindre en af de mest attraktive, vedligeholdelsen af dette naturmonument påhviler alle, det er derfor nødvendigt at maksimalt respektere denne juvel i naturen

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?