torsdag den 10. juli 2014

La Virgen del Carmen har nu fået sin egen kage
To unge mænd har skabt den første kage, som er dedikeret til la Virgen del Carmen, og som man udelukkende sælger i de to dage, hvor festlighederne for helgeninden for de søfarende fejres, og hvortil man kun bruger typiske malagensiske produkter som honning (sukkermelasse) og sød vin.
Dette produkt, som man kalder  'Ancla del Carmen' (anker), bliver fremstillet af Pastelería Ramos, som er beliggende i Caleta de Vélez, et firma som har eksisteret i fem generationer som bagere, og som for 30 år siden inkluderede fremstillingen af konditorkager med de traditionelle  tortas de Algarrobo.
En af skaberne af kagen, Damián Ramos, har forklaret, at ideen opstod, da man så, at man i andre egne af Spanien fremstillede kager dedikerede til konkrete festligheder som f.ex.  las cocas de San Juan i Cataluña og el Levante.
"Det vi har gjort er at studere, hvad man har gjort andre steder og erstatte produkterne med tilsvarende fra vores egn. Således har vi erstattet mælk og vand med sød vin, sukkeret med miel de caña og brugt mandler", oplyser Ramos.
Sebastián Guerrero, den anden kagekunstner, har oplyst, at han og hans kompagnon har gennemrejst Spanien for at gennemføre forskellige kurser. De har konstateret, at der ikke findes nogen kagefremstilling dedikeret til de søfarendes helgeninde, og derfor tænke de, at det kunne være en god forretningsmæssig ide.
10% af alle kagerne, de fremstiller i konditoriet, bliver doneret til Cáritas.
De to bagemestre, som bor i en lille kystby, er stærkt knyttet til havet. De har benyttet denne lejlighed til at vise den kærlighed,de føler for la Virgen del Carmen ved at fremstille hendes kage, som er formet som et anker. Kagen sælges til en pris af otte euros stykket.
Dette er ikke den eneste konditorkage, der fremstilles i forretningen. Der er mange andre lækkerier. Besøg gerne butikken. I december 2013 præsenterede Ramos og Guerrero de første turrones de España  de torta de Algarrobo, en populær tærte med olivenolie fra la Axarquía, med sød vin og rosiner.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?