lørdag den 19. juli 2014

Barytonen Iñaki Fresán i el Festival de la Cueva de Nerja

Den 55.udgave af el Festival Internacional de Música y Danza de la Cueva de Nerja starter i morgen (20.07) med et meget fyldigt program, hvor man indtil den 26. juli vil kunne nyde kunstnere som Carmen Linares, Diana Navarro og barytonen fra Pamplona Iñaki Fresán.
La Fundación Cueva de Nerja, har for andet år i træk besluttet at afholde gratis forestillinger udenfor for grotten i turistcentret i hjertet af Nerja, Balcón de Europa, hvor der vil blive afholdt fire opvisninger fra i morgen som optakt til koncerterne inde i grotten, blandt disse baritonen Fresán om søndagen.
Meningen med dette er at undgå, at grotten nedslides ved en overdreven brug, oplyser Efe, som understreger, at man opretholder budgettet fra sidste års udgave på 230.000 euros.
Sidste år reducerede man tilskuerpladserne med 500 sæder, efter man nedto tribunen ved la sala del Ballet eller la Cascada. Samtidig begrænsedse man optrædenderne i grotten til fire efter råd fra Consejo Científico de la Fundación.
Koncerterne i grotten begynder i år den 23. juli med sekstetten, Ensemble Quirin, som udgøres af medlemmer af det tyske orkester fra Academia de Cámara Neuss. Dagen efter optræder el Ballet Nacional de Perú med "Preludia 2014", skabt for festivalen i Nerja.
Det traditionelle møde for disse festligheder med flamenco'en finder sted den 25. juli med Carmen Linares, som synger tekster af kendte spanske forfattere som Lorca, Alberti o Juan Ramón Jiménez.
Til slut lukker den malagensiske sangerinde, Diana Navarro, festen i grotten. Hun tilbyder en symfonisk koncert sammen med orkesteret fra Aljarafe. Der er udsolgt denne dag.
Optrædenderne på Balcón de Europa starter den 20. med Nuria Fergo fra Nerja med et repertoire af coplas akkompagneret af Orquesta Provincial de Málaga. Dagen efter står barytonen  Iñaki Fresán på scenen sammen med pianistenJuan Vicente og koret Alminares.
Den 21. juli optræder den libanesiske violinist Ara Malikian og dansekompagniet Fernando Hurtado og den 22. juli sætter Nerjas kommunale orkester punkt på Balcón de Europa.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?