onsdag den 11. juni 2014

Relikvierne fra verdensmesterskaberne...

Hvis man interesserer sig for fodbold er der kun få undskyldninger for ikke at besøge C.C. El Ingenio i Vélez-Málaga inden den 30. juni. Her er der mulighed for på tæt hold at betragte de fodboldstøvler, som verdensstjerner som tyskeren Muller, Torpedo-Muller - Mexico 1970 - franskmanden Just Fontaine, som med 13 mål i 1958 satte målscorerrekord eller englænderen Gary Linaker - USA 2004 - spillede med.
Opmærksomheden bliver på grund af de mange år fanget af, at man på ganske nært hold kan betragte de to modeller af fodbolde, som man var nødt til at bruge samtidig i nogle af kampene ved verdensmesterskabet i 1930, idet Argentina og Uruguay brugte hver sin model. Man måtte bruge hver sin bold i hver sin halvleg.
Bag alle disse autentiske fodbold-relikvier fra VM gennem mange år står en sportsjournalist, som bor i Vélez-Málaga, og som oprindelig er fra Granada. Han har gennem årtier formået at indsamle flere end 3000 plakater af historiske fodboldkampe. Jesús Hurtado er navnet.
Hurtado har også samlet nyere fodboldting, som en af de originale bolde fra Eurocopa 2008, hvor begyndelsen til Spaniens fodboldsucces blev lagt. I en central vitrine udstiller man en af de 10 trøjer Pelé brugte under indspilningen af filmen "Evasión o victoria".

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?