fredag den 9. maj 2014

Ara Malikian, Carmen Linares, Nuria Fergó og Diana Navarro er stjernerne på den 55 udgave af Festival de la Cueva de Nerja

For første gang i sin 55 års historie vil el Festival Internacional de la Cueva de Nerja åbne i byens historiske centrum, idet man vil afvikle fire optrædender på Balcón de Europa. Det oplyser Nerjas borgmester under festivalens officielle præsentation i haveanlægget ved grotten. Festivalen afholdes i dagene den 19. til den 26. juli og inkluderer kunstnere af format som violinisten Ara Malikian, flamenco-sangerinden fra Cádiz, Carmen Linares, og malagenserne Diana Navarro og Nuria Fergó.
Den 55. udgave af festivalen byder på historiens største program, halvdelen afholdes i grotten, mens de første fire afholdes på Balcón de Europa i Nerja. Forestillingerne her er gratis og begynder klokken 22:00. Hovedpersonerne vil være kunstnere fra Nerja i samarbejde med andre kunstnere.

Nuria Fergó

Den første af disse forestillinger finder sted lørdag den 19. juli med en koncert med Nuria Fergó. Hun vil være ledsaget af Orquesta Sinfónica de Málaga. Hun vil synge coplas og popsanger

Carmen Linares
Søndag den 20. tilbyder baritonen fra Navarra, Iñaki Fresán, en koncert akkompagneret på piano af Juan Vicente Téllez; mens han i anden afdeling vil synge med koret Alminares fra Nerja dirigeret af mesteren José Eugenio Vicente, afbrudt som solist af tenoren Iván Villa og sopranerne Carmen Vicente og Estela Vicente.
Den libanesiske violinist Ara Malikian og hans orkester udgør underholdningen mandag den 21. juli. Malikian har fået de højeste udmærkelser og præmier over hele verden og har indspillet flere end 40 plader. Den internationale dansegruppe fra Nerja, Fernando Hurtado, vil danse til Malikians musik.
Ydermere, tirsdag den 22., vil det kommunale orkester fra Nerja - som fik meget ros for sin optræden sidste år - tilbyde en koncert som afslutning på denne første del af festivalen. Herefter foregår det i Cueva de Nerja.

Diana Navarro
Forestillingen i la  Sala del Ballet de la Cueva de Nerja begynder onsdag den 23. juli med klassisk musik af sekstetten Cuerda Quirin. Sekstetten er opbygget af violiner, violas og  violonchelos fra det berømte orkester Academia de Cámara alemana de Neuss.
Torsdag den 24. juli optræder Ballet Nacional de Perú med sydamerikanske danse. Balletten vil optræde med et nummer. der er skrevet specielt til Cueva de Nerja,  'Preludio 2014',til musik af Chopin, Bach og Schubert.
Der er flamenco på programmet fredag den 25. juli med optræden af Carmen Linares. Linares vil tilbyde os en revideret version af sin forestilling  'Ensayo Flamenco', hvor hun synger tekster af kendte spanske forfattere som Lorca, Alberti, Juan Ramón og Miguel Hernández og flere. Sammen med Linares ser vi også danserinden Belén Maya.
Ara Malikian

Den 55. udgave slutter lørdag den 26. juli med en symfonisk koncert med sangerinden Diana Navarro, som bliver ledsaget af symfoniorkestret fra  Aljarafe. Navarro har lige modtaget provinsens guldmedalje. Hun vil på opfordring inkludere Ave María i sit repertoire denne aften.
Billetterne til den 55. festival i Cueva de Nerja sælges fra i dag (09.05) både i billetlugen ved grotten, i Museet i Nerja og på internettet på grottens web, www.cuevadenerja.es. Tilskuerkapaciteten er i år reduceret til 500 pladser (300 pladser blev sidste år nedlagt p.g.a. vedligeholdelseshensyn). Prisen er mellem 30 og 40 euros.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?