lørdag den 12. april 2014

PROGRAMA SEMANA SANTA VELEZ,,(Påskeprogrammet)

Program for processioner, ruter og tider for Semana Santa i Vélez-Málaga 2014
Semana Santa, en  af de skønneste i hele Andalusien, passion omgivet af besøgende og broderskaber, saetas (folkesange), som får hårene til at rejse sig og stemning i alle hjørner og kroge.

Processionerne og stemningen omkring denne begivenhed kan ikke forklares med ord, den skal opleves i egen person.

Festen er udnævnt til Fiesta de Interés Turístico Nacional. I processionerne deltager 19 broderskaber.
Der er endvidere et museum, som er tilegnet denne fest, som vi ikke kan undlade at besøge fra tirsdag fra 10:00 til 14:00 og fra 17:00 til 20:00. Om søndagen kun om formiddagen.


Torsdag og fredag santo er de mest betydningsfulde f.s.v.a. antallet og størrelsen af troner. Men alle processionerne har betydning fra Domingo de Ramos (søndag, grene) til Domingo de Resurrección (søndag, genopstandelse). Man må heller ikke glemme øjeblikkene med pønitenser fra Ecco-Homo tirsdag santo og Santo y Cristo de Medinaceli, onsdag santo.

Ruter for processionerne
De processionelle optog gennemløber de følgende pladser og gader, la Plaza de la Constitución, til la C/ Salvador Rueda, Plaza San Juan de Dios, C/ Felix Lomas, Plaza de Reyes Católicos, Plaza de las Carmelitas.

Program for processionerne i Vélez-Málaga 2014

Domingo de Ramos (søndag)
Afgang af følget finder sted klokken 17:00 og tronen klokken 17:30. Afgang og tilbagekomst på  la Plaza de la Constitución.

Lunes Santo (mandag)
Der er ingen processioner.

Martes santo (tirsdag)
Ecce-Homo gennemfører optoget for pønitenser fra bydelen San José, 

Miercoles santo (onsdag
Broderskabet Sentencia med sin imponerende trone i barok stil.


Jueves santo (torsdag)
Estudiantes. Optogene torsdag begynder med  Jesús Atado a la Columna y María Santísima del Rosario en sus Misterios Dolorosos (Estudiantes). Et kor synder "Gaudeamus Igitur" under hele turen. Der er endvidere flere end 250 pønitenter i optoget. Det største øjeblik påruten er opstigningen af  la cuesta del Carmen (en af de stejleste og smalleste gader i den gamle bydel - for fuld fart).

Humildad: Derefter kommer Nuestro Padre Jesús del Gran Poder i deres tredje optog med ubeskrivelig skønhed med deres Madre, María Stma. de la Amargura (den første trone i Vélez, som har otte bærestænger).

Piedad: Som næstsidste,  Jesús Nazareno el Rico y María Stma. de la Piedad, som bliver fulgt af et regiemnt soldater.

Pobre: Som afslutter aftenen med Jesús Nazareno "El Pobre" y la Virgen de la Esperanza er toppunktet torsdag. På Plaza de las Carmelitas. 

Viernes santo (fredag)
Vigias: Man åbner med kortegen Cristo de los Vigías. Det originale kristus-billede daterer sig fra det XVI årh., men i processionen bruger man en nøjagtig kopi.

Caridad: El Misterio del Descendimiento del Santísimo Cristo del Amor og tronen  Nuestra Señora de la Caridad
følger akkompagneret af et orkester med cornetter og trommer fra broderskabet.
Cristo del Mar : Optoget begynder ved kirken San Juan Bautista broderskabet Cristo del Mar,Virgen de las Penas San Juan Evangelista og María Magdalena,også fulgt af orkestre,.

Angustias: La Virgen de Las Angustias med barnet i armene.

Sepulcro: y la Cofradía del Santo Sepulcro med deres imponerende trone slutter aftenen.

Soledad: Næste morgen begynder optoget med pønitenser fra la Virgen de la Soledad, hvor deltagerne vandrer gaderne igennem, men de beder deres bønner til lyden af en enkelt tromme.

Domingo de Resurrección (søndag)
Resucitado: Afslutter processionerne med Nuestro Padre Jesús en su Gloriosa y Triunfal Resurrección (Opstandelse).

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?