onsdag den 23. april 2014

Eugenio Chicano viser på museet i Nerja sin opfattelse af la Axarquías vagttårne

El Museo de la Historia de Nerja huser fra i dag, onsdag 23.04, udstillingen 'Torres almenara de la Axarquía'. Udstillingen består af 19 acrylmalerier på lærred, som viser Eugenio Chicanos helt personlige opfattelse af vagttårnene på Málagas østlige kyststrækning.
Udstillingen, som er åben for publikum til den 15. juni søger "at definere et særligt historisk plan både for kommunen og for kystområdet direkte med relation til tårnenes beliggenhed". Det oplyser Fundación Cueva de Nerja i en pressemeddelelse.
Samlingen er opstået p.g.a. Eugenio Chicanos barndomsminder. Hver week end kørte familien i bil fra Málaga til Vélez-Málaga for at besøge familie. Denne rejse gennem et landskab med tårne, havet og bjerge forblev mejslet i hans hukommelse, og i dag kan publikum glæde sig over dette.
Billederne er malet i årene mellem 1998 og 2000. Fem af tårnene på de 19 malerier er beliggende i Nerja kommune, La Caleta, El Pino, Río de la Miel, Maro og Macaca, der mangler kun La Torrecilla, som blev skudt til ruin i 1812 under uafhængighedskrigen.
Udstillingen får den 17. maj besøg af Eugenio Chicano, som vil fortælle om maleriernes historie og tilblivelse. Det falder sammen med la Noche en Blanco de Nerja.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?