onsdag den 26. marts 2014

Vélez-Málaga opkalder en gade efter Adolfo Suárez og højtideligholder nogle dage til minde om ham

Kommunen i Vélez-Málaga har godkendt et projekt til at døbe en gade, en plads eller en rundkørsel i byen med navnet på ekspræsidenten for regeringen, Adolfo Suárez, som døde sidste søndag (23.03), og man har meddelt, at man vil afholde et par dage for at højtideliholde mindet om hans person og hans politiske løbebane.
Det har borgmester, Francisco Delgado Bonilla (PP), oplyst. Han har endvidere givet sin kondolence til byrådet for Suárez' død, "en af nøglefigurerne sammen med kong Juan Carlos den 1. i la transición española (den spanske forvandling) og indførelsen af den aktuelle demokratiske model og den frihed alle spaniere nyder i dag".
Delgado Bonilla har i et kommunique fortalt om "sin sorg over at høre om ekspræsidentens dødsfald, han har fremhævet ham som en mandd af ære og stil, hvis mod gjorde det muligt at skabe et system med sameksistens mellem alle borgere i dette land, og det er sikkert, at historien vil yde ham retfærdighed".
Borgmesteren oplyte også, at man den 6. december på grundlovsdag vil lade navnet Suárez indskrive sammen med andre præsidenter i den demokratiske periode i monumentet, med hvilket Vélez-Málaga mindes grundloven fra 1812.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?