torsdag den 13. marts 2014

Doña Sofía viser sin støtte til figuren general Gálvez

Dronning Sofia har i Zarzuela-paladset modtaget i audiens en delegation borgere fra Pensácola (USA), som arbejder for anerkendelsen af den spanske general, Bernardo de Gálvez, helt fra den amerikanske uafhængighedskrig og født i 1746 i Macharaviaya.
Den honorære vicekonsul for Spanien i Pensacola. María Dolores Davis, har, efter at have hilst på dronningen, været optaget af at præsentere de 20 medlemmer af delegationen, mellem dem borgmesteren fra Macharaviaya Antonio Campos
Mødet fandt sted i går i Salón de Audiencias del Palacio de la Zarzuela.
Disse nordamerikanske borgere, repræsentanter for forskellige organisationer som Galvez Celebration Pensacola og el Pensacola International Advisory Committe, samles for at yde æresbevisning til en spanier, hvis rolle i uafhængighedskrigen i USA, man anser som en nøgle til triumfen over englænderne.
Gruppen, der besøger Spanien, vil holde flere møder i landet, som med borgmesteren af Madrid, Ana Botella, med det formål at høre om hendes aktiviteter for at udbrede kendskabet til figuren Bernardo de Gálvez.

Gruppens tilstedeværelse i Spanien falder sammen med, at Gálvez' udnævnelse til æresborger i USA for hans heltemodige indsats i uafhængighedskrigen, nærmer sig sin afslutning efter at have nået den amerikanske kongres promoveret af kongresmedlemmer fra staten Florida.

Sammen med don Juan Carlos besøgte dronningen i 2009 byen Pensacola, hvor begge værdsatte den betydning, man dér giver general Gálvez. Vicekonsulen overrakte nogle genstande til Museo del Ejército de Toledo i juni måned.
Bernardo de Gálvez  skylder sine militære bedrifter i 1781 denne ære , hvor han med hjælp af amerikanske rebeller indtog byerne Mobile (Alabama) og Pensacola (Florida), strategiske nøglepunkter i kampen mod den engelske hær.
Han var ven med Georg Washington og gik sammen med ham i militærparaden den 4. juli, med hvilken man fejrede sejren over de engelske tropper.
 Læs mere om Pensacola og Bernardo de Gálvez HER

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?