søndag den 9. marts 2014

Amerikanske universitetsstuderende hylder familien Gálvez i Macharaviaya

En gruppe studerende fra Arkansas State University hylder i en æresbevisning de historiske personer, José og Bernardo Gálvez, der havde så stor indflydelse på historien om Amerikas uafhængighed. De studerende, som er i gang med et universitetssemester i Lanjarón i Granadaprovinsen rejste til Macharaviaya denne uge, hvor de blev modtaget af borgmester Antonio Campos, som stod i spidsen for en ceremoni i krypten for José Galvez. Hver studerende lagde en blomst på graven.
De studerende udtrykte deres taknemmelighed for den spanske indsats for deres hjemland. De har fremhævet José Gálvez, som skabte og satte koloniseringen af Kalifornien i gang, og Bernardo Gálvez, nevø til José Gálvez, oberst i de troppestyrker, som kæmpede side om side med amerikanerne for at opnå uafhængighed fra englænderne. Borgmesteren takkede på byens og egne vegne.
José Gálvez gjorde et stort arbejde for at kristne indianerne i Kalifornien. Han opkaldte flere byer efter spanske helgener, San Francisco, San Diego o.fl.a. Han fik stor hjælp i arbejdet af den spanske konge, Carlos III.
Ved sejrsmarchen den 4. juli gik Bernardo Gálvez på højre side af general Washington som en anerkendelse af det store, betydningsfulde arbejde den nu udnævnte general Bernardo Gálvez havde udført gennem krigsårene for et uafhængigt Amerika.
Læs mere om los Gálvez og Macharaviaya HER og HER

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?