fredag den 9. december 2011

Museet i Nerja åbner med håbet om at vinde hver fjerde besøgende fra grotten

En gennemgang af det historiske museum i Nerja er en visuel og lydmæssig oplevelse. Der er utallige interaktive elementer og audiovisuelle opstillinger fra tiden for de første indbyggere i grotterne i Nerja, fra den tidlige stenalder for ca. 24.000 år siden, til turistboomet i 70'erne i det forrige århundrede, det kæmpeboom, der fremkom efter opdagelsen af grotterne i 1959. Dette er, hvad museet i Nerja tilbyder: En kulturel udstilling på højeste niveau, som 6. december åbnede definitivt for publikum (efter otte måneder med skænderier mellem kommunen og grottens bestyrelse).
Museet står nu overfor udfordringen at vinde de samme besøgende, som grotterne, der har ca. 400.000 gæster om året, hvilket gør dem til det næstmest besøgte turistmål i Andalusien. Fonden bag grotterne håber, at museet vil kunne tiltrække mellem 80- og 100.000 personer om året, hvilket vil være en fjerdedel af grotternes besøgende.
Denne turiststrøm vil ikke kun være en fordel for museet, men også  for de utallige barer, restauranter og cafeteriaer i centrum af Nerja ved plaza de España.
Ved åbningen den 6. december var det mest turisterne, især udlændingene, som var interesserede i at lære det ny kulturcentrum at kende. Allerede fra morgenstunden var der hundredvis af udlændinge til stede, flest englændere og skandinaver.
Museet er på ca. 1800 m2 fordelt på tre etager.
EL MUSEO DE NERJA
Beliggenhed: Museet ligger på den centrale plads, plaza de España, lige bag ved Balcón de Europa.
Indeholder: Museet tilbyder en visuel og lydmæssig gennemgang med interaktive elementer og audiovisuelle opstillinger fra tiden for de første indbyggere i Cueva de Nerja for 24.000 år siden til vore dage. Der er en sal med betydeningsfulde arkæologiske fund fra grotterne med værktøjer, keramik og menneskelige rester fra forskellige epoker.
Åbningstider: Fra 10:00 til 14:00 og fra 16:00 til 18:30 fra tirsdag til søndag. I juli og august måneder er der åbent fra 10:00 til 19:30.
Billetpris: 6 euros. I kombination med besøg i Cueva de Nerja 12,50 euros. Børn under 18 år og pensionister gratis. Nedsat pris for grupper og en dag om måneden er besøget gratis.
Information: www.cuevadenerja.es y 952 529 520.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?