lørdag den 26. februar 2011

Nuestra Señora de los Remedios de Vélez mindes Blas Infante, Andalusiens fader

Foreningen for Nuestra Señora de los Remedios (Jomfruen i kapellet på toppen af El Cerro de San Cristóbal i Vélez Málaga, byens skytshelgeninde) fejrede i går (25.02) Día de Andalucía (Andalusiens grundlovsdag, 28. febr.) med vægten lagt på Blas Infante, Andalusiens fader. Man hædrede grundloven, kulturen og regionens symboler.

Under festlighederne serverede man en frokost bestående af brød, olivenolie, chokolade og tærter fra Algarrobo. Der var optræden af forskellige grupper. Musikken blev leveret af la panda verdiales de El Borge.

Ved denne særlige lejlighed optrådte borgerne i andalusiske folkedrageter med tørklæder om halsen, børnene bar de typiske grå verdial-huer, som var syet af mødrene: "Vi har brugt mange dage til at arbejde for Andalusien, men ved denne lejlighed koncentrerer vi os om 125 års dagen for Blas Infantes fødsel, på hans indflydelse på skabelsen af symbolerne: Emblem, flag og nationalhymne", forklarede foreningens formand. Skoleelever spillede og sang hymnen på fløjte og triangel.

Læs om Blas Infante HER
Læs om Nuestra Señora de los Remedios de Vélez HER

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?