søndag den 4. juli 2010

Man forlanger sporvognen i Torre del Mar/Vélez nedlagt p.g.a. underskud i driften

Efter fire år ophører sporvognen mellem Vélez og Torre del Mar ikke med at give problemer. Tjenesten tiltaler ikke borgerne, og som om det ikke var nok er den en underskudsforretning for kommunen. Kommunen vil anmode Junta de Andalucía om en hjælp på 3,5 mill. euros med det dobbelte formål at betale den opbyggede gæld til koncessionsfirmaet, Travelsa, og igangsætte anden etape af linjen, som fortsat ikke er i gang halvandet år efter færdiggørelsen.

Andre politiske partier foreslår andre løsninger. Andaluserpartiet vil forlange sporvognen nedlagt p.g.a. gælden til Travelsa på 1,2 mill. euros.

Partiet fremhæver, at transportminister, José Blanco, i en pressemeddelelse har sagt, at man måtte indstille de offentlige transporter, som ikke er rentable, og sporvognen har vist sig at være en underskudsforretning.

Af de 3,5 mill. euros, som kommunen beder om, er de 1,2 mill. til at betale gælden for driften til Travelsa, som nægter at igangsætte anden etape, før kommunen har betalt.

Vélez kommune forlanger videre, at juntaen betaler udgiften til den tredje sporvogn, en udgift på 2,3 mill. euros, som kommunen endnu ikke har betalt.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?