søndag den 21. februar 2010

La Cuesta del Cielo

Opstigning til Alto del Cielo i Sierra de Almijara:
Selv om Alto del Cielo ikke er den højeste bjergtop i Sierra de Almijara, er den et af de mest attraktive mål for vandringsfolk. Dens koniske eller pyramideagtige form kan iagttages fra et hvilket som helst punkt på la Axarquías østkyst og også fra Costa Tropical i Granada Provins.

Og for mange er det en udfordring at nå toppen af el Cielo i 1505 meters højde. I hårde vintre er toppen dækket af sne, selv om det er sjældent. Opstigningen er nogenlunde let de første 800 meter, d.v.s. indtil man når til de gamle bøndergårde, la Civila. På denne første etape følger man en skovvej, hvorfra man har smukke udsigter over la Axarquía og især til Sierra Tejeda med den majestætiske bjergtop, la Maroma, som normalt har toppen dækket af sne om vinteren. La Civila er et passende sted at gøre et hvil på vejen op. Herfra har man en fin udsigt over de stejle klippeskrænter ved Maro.

Sierra de Almijara, Alto del Cielo

Fra la Civila starter den virkelige opstigning til Alto del Cielo. Vejen er omkranset af en svag vegetation, som giver udsyn til vilde bjerggeder, som lever i dette område.

Udsøgte udsigter:
Denne etape inviterer også til at nyde de panoramiske udsigter over den østlige del af Costa del Sol. Først og fremmest kan man se Nerja og Maro fra usædvanlige vinkler, men udsigterne omfatter også store dele af kysten i Granada Provins, f.ex. La Herradura (som er en del af Almuñécar kommune), som har fået sit navn p.g.a. ligheden med en hestesko.

Ydermere kan man betragte Sierra Almijaras omkringliggende bjerglandskaber med de store farvekontraster mellem vegetationens intense grønne og kalkklippernes grå i de højeste zoner i bjergkæden.

Bugten ved la Herradura

Opstigningen til toppen
Opstigningen er relativ let indtil de sidste 200 meter, idet vejen bliver meget stejl og mindre fremkommelig p.g.a. utallige sten, som bliver spredt af de mange små bække og vandløb, som løber ned ad bjergtoppen.

Efter en stærk fysisk anstrengelse når man toppen af la Cuesta del Cielo, som er 300 meter mindre end nabotoppen, Navachica, men ikke mindre imponerende. En milesten med den geodætiske position og et særpræget kors med spejle er beviserne på, at man har besteget denne bjergtop i Sierra de Almijara. Fra toppen er udsigterne til Málaga- og Granada provinserne endnu mere imponerende. Man kan tydeligt se den hvide silhuet fra Sierra Nevada og mod vest Sierra de Huma i Valle de Guadalhorce (comarca de Málaga).

Nedturen foregår ad samme vej. Man bør være ekstra opmærksom p.g.a. de mange bratte og stejle passager. På nedturen har man bedre mulighed for at nyde de allerede beskrevne, fantastiske udsigter, som man måske gik glip af på opturen.

Hvordan starter man: Man kører ad vejen til Cueva de Nerja. Lige før man kører ind på selve grotteområdet, drejer man til venstre ad en skovvej, som angiver vejen til la Fuente del Esparto. Derfra følger man en grusvej, hvor man efter ca. tre km. må efterlade bilen.

Hvornår kan man gennemføre turen: Hele året undtagen om sommeren og på regnfulde dage.
Vanskelighed: Middel.
Varighed: Seks timer
Ruten: Ruten er godt afmærket med vejsten, vejen byder ikke på særlige vanskeligheder.
Anbefalinger: Man bør anvende fodtøj, som er beregnet til bjergvandring og være godt påklædt, idet temperaturen falder meget, når man kommer over 1000 meter i højden.

Ingen kommentarer:

Hvad synes du om artiklerne?